ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερμηνεία Βίζερ από ΣΥΡΙΖΑ και επίθεση σε ΜΜΕ

Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου 2018, 14:21 / Ανανεώθηκε 1 Φεβρουαρίου 2018, 14:21
Ερμηνεία Βίζερ από ΣΥΡΙΖΑ και επίθεση σε ΜΜΕ
Facebook Twitter Whatsapp
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «σπέκουλα» και «fake news» από μερίδα ΜΜΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη συνέντευξη του απερχόμενου επικεφαλής του EuroWorking Group επιχείρησε να ερμηνεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, και εξαπέλυσε επίθεση σε Μέσα Ενημέρωσης για τον τρόπο που την παρουσίασαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «σπέκουλα» και «fake news», και τονίζει πως «τελευταίο κρούσμα ήταν η διαστρέβλωση των δηλώσεων του απερχόμενου πρόεδρου του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ, ο οποίος, μιλώντας για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, σημείωσε πως “η κατάσταση βελτιώθηκε σαφώς τον τελευταίο χρόνο”».

«Ωστόσο, οι ιστοσελίδες iefimerida και protothema ισχυρίστηκαν πως ο Τ. Βίζερ δήλωσε ότι “καμία ελληνική κυβέρνηση δεν αγκάλιασε τα μνημόνια, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ”! Η εμπάθεια ορισμένων εναντίον της κυβέρνησης τους οδηγεί σε αθλιότητες, οι οποίες εντέλει πλήττουν την ίδια τη δημοσιογραφία», σημειώνει η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσή της.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, πως το θέμα ανέδειξε η Deutsche Welle –η οποία αναπαρήγαγε τη συνέντευξη του κ. Βίζερ από την ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung- με τον ίδιο τίτλο, ενώ το πρωτότυπο κείμενο έμεινε απαράλαχτο: «Μόνο όμως όταν μια κυβέρνηση ενστερνισθεί τους στόχους ενός προγράμματος, μπορεί να λειτουργήσει και η εφαρμογή του και να εξηγηθεί πειστικά στους πολίτες η αναγκαιότητά του… Αυτό δεν συνέβη στην Ελλάδα, με καμιά κυβέρνηση. Τα πράγματα βελτιώθηκαν ανέλπιστα μόνο τον τελευταίο χρόνο.»