current views are: 5

1 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση17:11

Αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ για την ενοικίαση drones από το Ισραήλ

Το ελληνικό κράτος θα δώσει στο Ισραήλ 35,5 εκατ. ευρώ 

Δημοσίευση 17:11’

Το ελληνικό κράτος θα δώσει στο Ισραήλ 35,5 εκατ. ευρώ 

Αντιδράσεις και ερωτήματα τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας (Γ. Κυρίτσης) προκάλεσε η εισήγηση στην επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων στη Βουλή, του Δ. Βίτσα για ενοικίαση (λίζινγκ) μη επανδρωμένων αεροχημάτων (drone) από το Ισραήλ για τρία χρόνια (16,5 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο και 9 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο).

Τα ερωτήματα αφορούσαν το ποσό της μίσθωσης, τους λόγους που έγινε αυτή αλλά και τους σκοπούς που εξυπηρετεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βίτσας παρέπεμψε στη στρατιωτική ηγεσία για τις επίμαχες εξηγήσεις. Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ενημέρωσε τους βουλευτές πως η επιλογή ήταν ανάμεσα σε αμερικάνικα και ισραηλίτικα drones και κατέληξαν στα δεύτερα επειδή ήταν καλύτερα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σημείωσε πως η χρησιμότητά τους είναι στη καταγραφή των προσφυγικών ροών.

Πάντως αίσθηση σε ορισμένους βουλευτές της αντιπολίτευσης προκάλεσε το γεγονός πως παρά το ότι ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε τη σύμβαση, αυτή είχε την υπογραφή του κ. Καμμένου.

Μετά τις εξηγήσεις του αναπληρωτή υπουργού πάντως, η επιτροπή γνωμοδότησε θετικά.


σχετικα αρθρα