current views are: 10

2 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση07:01

Τόσκας: Απειλητική επιστολή για σφαίρες δέχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς – Η πρώτη αντίδραση του υπουργού

Οι έρευνες της Αστυνομίας

Δημοσίευση 07:01’

Οι έρευνες της Αστυνομίας

Απειλητική επιστολή δέχτηκε χθες, Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό βρίσκονται στην κορύφωσή τους και εν όψει του συλλαλητηρίου στην Αθήνα. «ΝΔ και εκκλησία να καταδικάσουν χωρίς μεν και αλλά», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών. 

«Έχουμε τρεις σφαίρες για σένα» έγραφαν στην επιστολή οι αποστολείς, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, η επιστολή εμπεριείχε απειλές τόσο για τον υπουργό Εξωτερικών όσο και για την οικογένειά του, ενώ ήταν ανυπόγραφη.

«Είναι επικίνδυνη μια τέτοια αντίληψη. Ο Ν. Κοτζιάς προσπαθεί να λύσει τα ζητήματα με έντιμο τρόπο. Δεν μπορούν κάποιοι να τον απειλούν γιατί δεν τους αρέσει ο τρόπος διαπραγμάτευσης. Αν συμβαίνει αυτό, τότε πάμε σε καταστάσεις ζούγκλας, κάτι που δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας επισημαίνοντας ότι η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του/των αποστολέων που «Προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα και να δημιουργήσουν φοβίες και τρόμο. Θα λογοδοτήσουν σύντομα».

«Και τα άλλα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να μην κάθονται στη γωνία», κατέληξε ο κ. Τόσκας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοτζιάς σε ανάρτησή του στο Twitter χαρακτηρίζει ως ηθικούς αυτουργούς των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή του «συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια» που, όπως αναφέρει τον συκοφαντούν για να τον στοχοποιήσουν. 

«Τους ενοχλεί ότι δεν με κρατά κανείς», αναφέρει.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών καλεί ΝΔ και Ιερά Σύνοδο να καταδικάσουν τις απειλές «χωρίς μεν και αλλά», όπως αναφέρει.

Δείτε το tweet του υπουργού Εξωτερικών:

 

Ν. Τόσκας: “Μην ανακατεύετε τις απόψεις της κυβέρνησης με αυτές του Ρουβίκωνα και άλλων ακραίων”

Ο αν. υπουργός Δημόσιας Τάξης μίλησε για το συλλαλητήριο της Αθήνας, λέγοντας πως έχει δώσει τις κατάλληλες οδηγίες στην αστυνομία για αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, ενώ το κλίμα που έχει διαμορφωθεί προκαλεί ανησυχία.

Από τη μία το μέλος του “Ρουβικώνα”, που προ ημερών σε ανάρτησή του στο Facebook έγραφε «θα χυθεί αίμα» και από την άλλη η πρόεδρος του κόμματος «Ελλήνων Πολιτεία», η οποία μίλησε για σφαίρες εν όψει της συγκέντρωσης.

«Οι πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την άποψη τους, να το κάνουν με ηρεμία. Παράλληλα, θέλω να πιστεύω ότι και οι διοργανωτές θα πάρουν τα μέτρα τους ώστε να  απομακρυνθούν ακροδεξιά στοιχεία και να μην διαταραχθεί η τάξη. Κάποιοι περιμένουν στη γωνία να επωφεληθούν από τα συλλαλητήρια. Το κύριο κλίμα δεν θα καθοριστεί από ακραίες φωνές. Αυτοί που μιλούν δημόσια για σφαίρες δεν έχουν δικαίωμα να διεγείρουν μισαλλοδοξία και φανατισμό, υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Οι ακραίες φωνές οδήγησαν σε τεράστιες τραγωδίες», δήλωσε ο κ. Τόσκας.

Αναφερόμενος τόσο στις ακροδεξιές φωνές όσο και στη στάση του «Ρουβίκωνα» αλλά και της κυβέρνησης, ο κ. Τόσκας τα… διαχώρισε: «Ανακατέψατε τις απόψεις της κυβέρνησης με τις απόψεις του «Ρουβίκωνα» και άλλων ακραίων. Αυτό το συνοθύλευμα εγώ δεν το δέχομαι», ενώ επιτέθηκε κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Οι ίδιοι στον «Ρουβίκωνα» λένε ότι έχουν πάνω από 100 συλλήψεις για πράξεις τους. Ο κύριος Μητσοτάκης, που έχει κάνει σημαία τον «Ρουβίκωνα», ας κοιτάξει την πλάτη του πρώτα. Πώς υποβάθμισε περιοχές επί ημερών του και πως τις αντιμετωπίζουμε εμείς τώρα».

Σχολιάζοντας τις απόψεις του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος είχε αφήσει αιχμές για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι συναλλάσσονται με τον «Ρουβίκωνα», ο κ. Τόσκας είπε:

«Τα προβλήματα της χώρας έχουν ιεράρχηση, υπάρχουν προτεραιότητες και αποτελέσματα. Η αστυνομία έχει αποτελέσματα και είμαστε σε σωστή κατεύθυνση. Ποτέ δεν θα μηδενιστούν τα προβλήματα. Στο εξωτερικό μας χαρακτηρίζουν ως την πιο ασφαλή χώρα. Μην παραβλέπουν τις αναγνωρίσεις που έχουμε από όλο τον κόσμο και να διογκώνουν. Είναι λάθος να βάζουμε στην ίδια ζυγαριά τα τεράστια προβλήματα και τα μικρά που δημιουργούνται κατά καιρούς από ορισμένους, εκφραζόμενοι με ακραίους τρόπους για τους οποίους έχει τον λόγο η δικαιοσύνη. Έχουμε τεράστια θέματα να ασχοληθούμε. Αυτά είναι σημειακά προβλήματα που δημιουργούνται από ορισμένες ακραίες ομάδες για να αποδείξουν ότι υπάρχει ανασφάλεια».

Σχετικά με την ανομία στα πανεπιστήμια, ο κ. Τόσκας τόνισε: «Υπάρχουν προβλήματα στα πανεπιστήμια. Γίνεται μάχη διατήρησης της δημόσιας ύπαρξης των πανεπιστημίων σε αντιπαράθεση με την προσπάθεια για δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων και ξέρετε ποιοι θα επωφεληθούν από αυτό».

 Σε μήνυμα του ο εκπρόσωπος Τύπου το ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χριστίδης σχολίασε για το περιστατικό «τουλάχιστον ας συμφωνήσουμε σε αυτό : Κάθε πολιτική άποψη με επιχειρήματα είναι σεβαστή στην δημοκρατία και δεν χωρούν απειλές».

 


σχετικα αρθρα