current views are: 6

2 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση08:09

Διαφοροποιήσεις για Σκόπια και εντός ΑΝΕΛ: Όλα ανοικτά από Παπαχριστόπουλο

Υποστήριξε πως σε αυτά τα θέματα δεν χωράει συναίσθημα, «υπάρχει λογική»

Δημοσίευση 08:09’

Υποστήριξε πως σε αυτά τα θέματα δεν χωράει συναίσθημα, «υπάρχει λογική»

Αντίθετος με τη γραμμή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφορικά με το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, είναι ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν θα συμμετάσχει σε αυτό, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως η απόφαση αυτή δεν τον κάνει «φίλο» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατηγόρησε «κάποιους» ότι είναι «εξ επαγγέλματος πατριώτες».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στον απόηχο των δηλώσεων του Μάθιου Νίμιτς για το ζήτημα της «μακεδονικής ταυτότητας», που δεν ετέθη από την ελληνική πλευρά, απέφυγε να πάρει σαφή θέση στο ονοματολογικό.

Υποστήριξε πως σε αυτά τα θέματα δεν χωράει συναίσθημα, «υπάρχει λογική», δήλωσε «ευρωπαϊστής» και υπογράμμισε: «Η λύση θα είναι πακέτο. Ανιστόρητες διεκδικήσεις πρέπει να βγουν από τη μέση. Δεν είναι η πολιτική “όλα τα σφάζω και όλα τα μαχαιρώνω”».

«Είτε το θέλουμε είτε όχι 138 χώρες από το 1992 και μετά ονομάζουν αυτήν τη χώρα σκέτο Μακεδονία. Τέσσερις φορές άκουσα τον πρόεδρο του κόμματός μου να λέει «έχω εμπιστοσύνη στον Νίκο Κοτζιά  και στον Έλληνα πρωθυπουργό», καθώς και ότι μιλάει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εγώ είμαι ευρωπαϊστής. Αφήστε τους ειδικούς να δούμε πού θα φτάσει η διαπραγμάτευση», πρόσθεσε, τονίζοντας πως «Προσπαθούμε να πάρουμε πίσω πολλά από αυτά που χάσαμε το 1992».

Σχετικά με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εν όψει του συλλαλητηρίου, ο κ. Παπαχριστόπουλος, είπε: «Επειδή είμαι παλιά καραβάνα, θυμάμαι τα συλλαλητήρια για την Κύπρο, για το θρήσκευμα, αλλά και αυτά που διαιωνίζουν το συγκεκριμένο ζήτημα. Ούτε με τους Ρουβίκωνες συμφωνώ ούτε με την κυρία που μιλάει για σφαίρες. Δεν νομίζω πως οι ακροδεξιές φωνές θα διαμορφώσουν το κλίμα στο συλλαλητήριο».


σχετικα αρθρα