current views are: 10

2 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση10:11

Κ. Γκιουλέκας για την απειλητική επιστολή στον Ν. Κοτζιά: «Η Δημοκρατία δεν απειλείται»

«Οφείλει ο κ. Τσίπρας, ως κυβέρνηση, να μαζέψει την αυλή του»

Δημοσίευση 10:11’

«Οφείλει ο κ. Τσίπρας, ως κυβέρνηση, να μαζέψει την αυλή του»

“Όλες αυτές οι πράξεις είναι πράξεις απαράδεκτες. Τις καταδικάζουμε απερίφραστα και στέλνουμε κι ένα μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν απειλείται ούτε με σφαίρες ούτε με τέτοιου είδους ενέργειες” δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας.

Μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” για την απειλητική επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τόνισε: “Λυπάμαι γιατί τώρα έχουμε αυτό προς τον υπουργό Εξωτερικών, χθες-προχθές άκουσα στελέχη του Ρουβίκωνα να λένε θα κατέβουμε με μαχαίρια στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Καλό είναι να στείλουμε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν μπορεί κανένας με τέτοιου είδους τρόπους να επιβάλει τις δικές του απόψεις” σημείωσε ο κ. Γκιουλέκας, με αφορμή τις αποκαλύψεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον ΑΝΤ1, ότι κάποιοι έστειλαν χθες απειλητική επιστολή στον κ. Κοτζιά, στην οποία έγραφαν: “Έχουμε τρεις σφαίρες για σένα”.

Κληθείς να σχολιάσει το βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο η πρόεδρος του “Ελλήνων Πολιτεία”, Λίνα Παυλίδου, στο οποίο καλεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής, λέγοντας “Πάμε να τους τελειώσουμε … μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους προδότες, αν χρειαστεί και τρεις”, ο κ. Γκιουλέκας είπε: “Λυπάμαι πολύ που ακούω αυτού του είδους τα συνθήματα. Δεν τελειώνει κανείς κανέναν. Στην Ελλάδα όσοι ονειρεύονται ότι μπορεί να τελειώσουν θα σας έλεγα ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι. Λυπάμαι όμως που είμαι υποχρεωμένος να θυμηθώ -και δεν το χρησιμοποιώ για να κάνω για φθηνή αντιπολίτευση- ότι αυτή τη φράση την είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις προηγούμενες εκλογές. Γιατί εγώ θυμάμαι τον κ. Τσίπρα που είχε πει στις προηγούμενες εκλογές πως ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν. Τέτοιου είδους εκφράσεις δυναμιτίζουν το πολιτικό κλίμα και ειδικά σε μια ώρα που η πατρίδα μας περνάει από δυσκολίες, τέτοιου είδους εκφράσεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται, είναι καταδικαστέες“.

Ερωτηθείς αν θα πάει στο συλλαλητήριο της Κυριακής, στην Αθήνα, ο κ. Γκιουλέκας είπε πως βεβαίως και θα πάει, επειδή, όπως τόνισε, πιστεύει ότι “σε μια τέτοια λαοσύναξη είναι καλό και να βρίσκεσαι πλάι στον κόσμο που στέλνει τα μηνύματά του -αν πιστεύεις βεβαίως σ’ αυτά τα μηνύματα όχι απλώς για να είσαι πλάι στον κόσμο“.

Εκτίμησε δε ότι “και το συλλαλητήριο της Αθήνας όπως και αυτό της Θεσσαλονίκης θα είναι ένα ογκώδες συλλαλητήριο” και σημείωσε πως “όταν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού -αν είναι τόσο μεγάλο και το συλλαλητήριο της Αθήνας- διαδηλώνει, οφείλουμε να ακούσουμε αυτό τον κόσμο κι οφείλουμε να πάρουμε τα μηνύματα τα οποία στέλνει”.

Το συλλαλητήριο είναι μια συναισθηματική έκφραση αλλά σε κάθε περίπτωση, ένα συλλαλητήριο, αν δεν χαρακτηριστεί από ακρότητες, μπορεί να είναι ένα εργαλείο γιατί ούτως ή άλλως τα συλλαλητήρια στέλνουν μηνύματα και προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό. Εγώ βλέπω και τη στάση της κυβέρνησης που μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης άλλαξε άρδην, σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό γιατί πήρε κάποια μηνύματα” πρόσθεσε -μεταξύ άλλων- ο κ. Γκιουλέκας.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως “οφειλει ο κ. Τσίπρας ως κυβέρνηση να μαζέψει την αυλή του, να μαζέψει τα του οίκου του και να παρουσιάσει μία πρόταση” γιατί, όπως είπε, “αυτή τη στιγμή έχουμε δύο προτάσεις: την πρόταση Τσίπρα-Κοτζιά από τη μία και την πρόταση Καμμένου” και εκτίμησε πως “δεν είμαστε ακόμα κοντά στη λύση, αντιθέτως είμαστε πολύ μακριά”.


σχετικα αρθρα