current views are: 14

4 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση08:32

Γεωργιάδης στο Ακραίως για Σκοπιανό: Ο Αλ. Τσίπρας ανακίνησε το θέμα για μικροπολιτικούς λόγους

«Η Ελλάδα δεν δέχεται καμία πίεση ούτε απο ΗΠΑ ούτε από την Ευρώπη», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

Δημοσίευση 08:32’

«Η Ελλάδα δεν δέχεται καμία πίεση ούτε απο ΗΠΑ ούτε από την Ευρώπη», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Ακραίως και τον Τάκη Χατζή το πρωί της Κυριακής.

Ο κ. Γεωργιάδης διαπιστώνει πως «ξαφνικά η κυβέρνηση κατάλαβε ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια» και συμπλήρωσε: «Έχουν ξεχάσει ότι ως αντιπολίτευση ήταν κάθε μέρα στην πλατεία και φώναζαν να καεί, να καεί, δεν θα πω τη λέξη, η Βουλή».

«Αισθάνομαι περηφάνεια που ο κόσμος κατεβαίνει στον δρόμο για κάτι ανιδιοτελές όπως ο πατριωτισμός» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ που σχολίασε αρνητικά το γεγονός πως έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό στην Ομόνοια το Πανεπιστήμιο και το Σύνταγμα.

«Για το δημοψήφισμα είχε βάλει η αττικό μετρό δωρεάν μετακίνηση» θύμισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως τώρα για τη Μακεδονία δεν αφήνουν καν να σταματάνε οι συρμοί.

«Για πολύ καιρό ο Τσίπρας είχε το μονοπώλιο στο δρόμο», είπε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας πως στο Μαξίμου φοβούνται ότι μπορεί να συνηθίσει ο κόσμος να βγαίνει στο δρόμο.

«Η ίδια θέση που είχε η ΝΔ για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης είναι ίδια με αυτή που έχουμε για το συλλαλητήριο της Αθήνας. (….) Η θέση μας για το συλλαλητήριο δεν έχει αλλάξει», σημείωσε. 

«Εγώ είχα πει ότι δεν θα πάω στην Θεσσαλονίκη αλλά η καρδιά μου θα είναι εκεί, η ίδια θέση ισχύει και σήμερα» υποστήριξε και συμπλήρωσε «Κάθε στέλεχος, οπαδός μας, βουλευτής μας αυτοβούλως μπορεί να πάει».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στον Σκοπιανό τόνισε πως «το θέμα πρέπει να λυθεί. Η Ελλάδα έχει συμφέρον για πολλούς λόγους να λυθεί το Σκοπιανό αλλά η λύση δεν μπορεί να γίνει εις βάρος του ελληνικού λαού».

«Η λύση θα είναι τέτοια που δεν θα προσβάλλει τον ελληνικό λαό- Δεν θα δεχθώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς», ανέφερε και πρόσθεσε πως «λύση που διχάζει τον ελληνικό λαό δεν μπορεί να γίνει δεκτή από τη ΝΔ».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε πως «για λόγους μικροπολιτικού συμφέροντος ο κ. Τσίπρας ανακίνησε το ζήτημα».

«Προς τι η βιασύνη για το θέμα; Η Ελλάδα δεν δέχεται καμία πίεση ούτε απο ΗΠΑ ούτε από την Ευρώπη» είπε και εκτίμησε πως το «το σχέδιο του Τσίπρα ήταν να παρασύρει τον Κ. Μητσοτάκη στην παγίδα της σύνθετης ονομασίας και να τον βάλει να τσακωθεί με τον Σαμαρά».

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στον κυβέρνηση λέγοντας: «Πιο γραφικό κόμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ και πιο γραφικό από τον Αλ. Τσίπρα δεν έχουμε δει».

Εκτίμησε πως «η κυβέρνηση δεν έχει θέση για το θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει» και κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο πως έχει «την πιο γελοία θέση».

Πρόσθεσε, μάλιστα πως «Έχει θέση καθαρού πολιτικάντη».

Ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε πως «οι Σκοπιανοί έχουν παραβιάσει την ενδιάμεση συμφωνία» και πρόσθεσε πως «Έχουν παραβιάσει όλες τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει».

Υποστήριξε πως «αν δεν αλλάξει το Σύνταγμά τους δεν υπάρχουν ρήτρες ασφαλείας».

«Αν το συλλαλητήριο σήμερα έχει τη δυναμικότητα που αναμένεται να έχει, ο κ. Τσίπρας από αύριο θα αλλάξει στάση», κατέληξε. 


σχετικα αρθρα