current views are: 3

5 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση18:03

Δήλωση του Ερντογάν περί «Μακεδονίας» από το 2013 προκαλεί πανικό σε Ελλάδα – ΠΓΔΜ

Κακοστημένη προβοκάτσια, fake news, ή ο δαίμων του… copy paste;

Δημοσίευση 18:03’

Κακοστημένη προβοκάτσια, fake news, ή ο δαίμων του… copy paste;

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα δημοσίευμα που θέλει τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  να τοποθετείται για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, παίρνοντας ανοικτά το μέρος της γειτονικής χώρας, λέγοντας ότι «η Ελλάδα δεν έχει δίκιο σε αυτή την περίπτωση και είναι λάθος»

Για την ακρίβεια ο Τούρκος πρόεδρος κατά την διάρκεια ομιλίας του δήλωσε «η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της “Μακεδονίας” (sic) στο συγκεκριμένο ζήτημα, απλώς επειδή η Ελλάδα δεν έχει δίκιο σε αυτή την περίπτωση και είναι λάθος» ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι η Τουρκία θα είναι πάντοτε στην πλευρά της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η πΓΔΜ θα παραμείνει πάντα στη Μακεδονία»

Σε άλλο σημείο ο Ερντογάν τονίζει ότι «οι Τούρκοι και οι Μακεδόνες είναι αδέλφια και η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα πίσω από την πΓΔΜ. Αυτό που έχουμε ξεχάσει το 1912 μπορεί τώρα να διορθωθεί» αφήνοντας αιχμές κατά της Ελλάδας την οποία κατηγορεί ότι «μπλοκάρει τη «Μακεδονία» για την ένταξη στο ΝΑΤΟ» διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «η Τουρκία θα είναι πάντοτε στην πΓΔΜ και δεν θα επιτρέψει την αλλαγή του ονόματός της.»

Στο σημείο αυτό αρχίζει το μπέρδεμα:Διάφορα ΜΜΕ, σε Ελλάδα, Βουλγαρία και ΠΓΔΜ αναπαρήγαγαν την μεν υπαρκτή δήλωση, η οποία ωστόσο, όπως διαπίστωσε το Newpost, αποδείχθηκε ολίγον τι… «μπαγιάτικη» καθώς ειπώθηκε το 2013 και όχι σήμερα όπως μετέδιδαν τα προαναφερθέντα Μέσα.

Μάλιστα μπροστά στην «δίψα» των σκοπιανών και βουλγαρικών Μέσων να αναπαράγουν την είδηση, αποκαλούν τον πρόεδρο της Τουρκίας «Πρωθυπουργό». Η εξήγηση και εδώ είναι απλή, το Newpost ανέτρεξε στο 2013 διαπιστώνοντας την επίμαχη δήλωση του τότε Πρωθυπουργού, ενώ η ίδια δήλωση είχε δημοσιευτεί και το 2014, όπως διακρίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

 Κακοστημένη προβοκάτσια από τα Σκόπια στην προσπάθεια να βρουν σύμμαχο στη διαπραγμάτευση, fake news,  ή απλή απροσεξία λόγω copy paste;


σχετικα αρθρα