current views are: 17

6 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση06:02

Επιμένει ο Έντι Ράμα: «Οι Τσάμηδες να μπορούν να διεκδικούν περιουσίες»

Σύμφωνα με τον ίδιο οι δύο κυβερνήσεις είναι «κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα”

Δημοσίευση 06:02’

Σύμφωνα με τον ίδιο οι δύο κυβερνήσεις είναι «κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα”

Δεν υπάρχει εδαφικό ζήτημα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμαο οποίος επαναφέρει το ζήτημα των Τσάμηδων.

«Εδαφικό ζήτημα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας δεν μπορεί να σταθεί» δηλώνει χαρακτηριστικά στα “ΝΕΑ” και αναφερόμενος στο ζήτημα των Τσάμηδων, υπογράμμισε: «Για εμάς εδώ στην Αλβανία υφίσταται μόνο ως θέμα στοιχειωδών δικαιωμάτων των Αλβανών συμπατριωτών μας που κάποτε ζούσαν στη χώρα και τίποτε ευρύτερο».

«Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε νουνεχής άνθρωπος θα διαφωνήσει με τη θέση ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν και να επισκεφθούν την Ελλάδα ή ότι αυτοί και τα παιδιά τους πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν περιουσιακά δικαιώματα δια της δικαστικής οδού όπως κανονικά μπορεί κάθε ευρωπαίος πολίτης» προσθέτει ο κ. Ράμα.

«Μπορείτε να φανταστείτε σήμερα στην Ευρώπη του 21ου αιώνα ότι ηλικιωμένοι άνδρες και γυναίκες στην Αλβανία απαγορεύεται να εισέλθουν εντός των συνόρων της γειτονικής Ελλάδας επειδή οι ρίζες τους είναι από κάποια περιοχή της χώρας σας;» αναρωτιέται ο Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι δύο κυβερνήσεις είναι «κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα που θα είναι δίκαιη και για την Αλβανία και για την Ελλάδα».

Όσον αφορά το Σκοπιανό ο Αλβανός πρωθυπουργός δηλώνει ότι «μια σταθερή, δημοκρατική και ευημερούσα “Μακεδονία” (όπως και να λέγεται βάσει συμφωνίας) είναι σημαντικό για το μέλλον των λαών της, της περιοχής, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και για την Ελλάδα επίσης».


σχετικα αρθρα