current views are: 11

6 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση11:25

Τι περιλαμβάνει η δικογραφία για τη Novartis: Μίζες 50 εκατ. ευρώ

Πέρα από τους δέκα πολιτικούς, οι τρεις μάρτυρες εμπλέκουν στις καταθέσεις τους άλλα 20 άτομα

Δημοσίευση 11:25’

Πέρα από τους δέκα πολιτικούς, οι τρεις μάρτυρες εμπλέκουν στις καταθέσεις τους άλλα 20 άτομα

Κατηγορίες για μίζες, “δωράκια” και ζημίες για το ελληνικό Δημόσιο περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη Novartis, που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς από τη μία τρεις μάρτυρες εμπλέκουν πολιτικά πρόσωπα και από την άλλη η αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και “αντιπερισπασμό”, μετά το δυναμικό “παρών” του κόσμου στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η δικογραφία περιλαμβάνει 20 καταθέσεις, εκ των οποίων τρεις είναι προστατευόμενων μαρτύρων. Πρόκειται για τους μάρτυρες που κατέθεσαν στοιχεία αναφορικά με δέκα πολιτικά πρόσωπα, δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς. Στις καταθέσεις τους κάνουν λόγο για μίζες 50 εκατ. ευρώ που φέρονται ότι διακινήθηκαν στα πολιτικά πρόσωπα. Εξ αυτών, τα 40 εκατ. ευρώ αφορούν την περίοδο πριν από το 2010 (στην υπόθεση των εμβολίων) και τρία πολιτικά πρόσωπα.

Αυτοί οι τρεις μάρτυρες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μιλούν για τη διακίνηση παράνομων χρηματικών ποσών, αναφέρονται στα δέκα αυτά πολιτικά πρόσωπα, λέγοντας πως “και οι δέκα έχουν πάρει χρήματα”. Σύμφωνα με αυτούς, ο κ. Πικραμμένος έλαβε κάποιο δώρο, όχι μεγάλης αξίας.

Πέρα από τους δέκα πολιτικούς, οι τρεις μάρτυρες εμπλέκουν στις καταθέσεις τους άλλα 20 άτομα: πρώην γενικοί γραμματείς υπουργείων, μέλη επιτροπών κοστολόγησης φαρμάκων και τρεις σύμβουλοι/συνεργάτες πρωθυπουργών. 

Οι ίδιοι μάρτυρες εκτιμούν ότι η ζημία για το ελληνικό Δημόσιο (στο σύνολο των φαρμακευτικών εταιρειών) αγγίζει τα 23 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 αφορούν τη Novartis.


σχετικα αρθρα