current views are: 6

6 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση11:58

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: «Η δικαιοσύνη να ασκήσει το καθήκον της αγνοώντας τις πιέσεις»

Επιπλέον, «Η εμπλοκή προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων στο σκάνδαλο της Novartis δεν προκάλεσε ζημιά μόνο στη χώρα μας, αλλά σε πολλές ακόμα χώρες».

Δημοσίευση 11:58’

Επιπλέον, «Η εμπλοκή προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων στο σκάνδαλο της Novartis δεν προκάλεσε ζημιά μόνο στη χώρα μας, αλλά σε πολλές ακόμα χώρες».

Αιχμηρή ανακοίνωση για την υπόθεση Novartis εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ”θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και η δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της, αγνοώντας τυχόν πιέσεις”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Novartis συγκλονίζουν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η εμπλοκή, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δύο πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών αποκαλύπτει πως το παλιό πολιτικό σύστημα μεταχειρίστηκε τον κρίσιμο για τους πολίτες τομέα της δημόσιας υγείας ως πεδίο για την προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων, με αντίτιμο μίζες που ανέρχονται σε αστρονομικά ποσά.

Επιπλέον, η εμπλοκή προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων στο σκάνδαλο της Novartis δεν προκάλεσε ζημιά μόνο στη χώρα μας, αλλά σε πολλές ακόμα χώρες, καθώς οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αφορούν κι άλλες χώρες, αφού η Ελλάδα θεωρείται χώρα αναφοράς. Σημειώνεται δε πως η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και αφορά πολλές ακόμα χώρες, συνεπώς οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την πλευρά της κυβέρνησης, είναι αν μη τι άλλο αστείες αλλά και προσβλητικές για τον θεσμό της Δικαιοσύνης.

Ζητούμε να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση. Καλούμε τους φορείς της Δικαιοσύνης να ασκήσουν το καθήκον τους, αγνοώντας τυχόν πιέσεις. Η διαλεύκανση της δυσώδους αυτής υπόθεσης αποτελεί προϋπόθεση για την οριστική απεμπλοκή της δημόσιας υγείας από την απαξίωση και την υπονόμευση στην οποία υποβλήθηκε από το σύστημα της διαπλοκής που κυβέρνησε τη χώρα για δεκαετίες».

 


σχετικα αρθρα