current views are: 4

6 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση12:27

Παπαδημούλης για Novartis: «Να εφαρμοστούν τα νόμιμα χωρίς κραυγές»

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το σκάνδαλο Novartis θα αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση 12:27’

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το σκάνδαλο Novartis θα αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα ήμουν ευτυχής αν διαμορφωνόταν, αντί για τη συνήθη μικροκομματική αντιπαράθεση, μία συμμαχία εντίμων στο πολιτικό σύστημα» είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας για την υπόθεση της Novartis. 

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Alpha 989», πρόσθεσε ότι «όσο περισσότερο ξεκαθαριστεί αυτό το θέμα, τόσο το καλύτερο για όλους».

Ο κ. Παπαδημούλης είπε, επίσης, ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα νόμιμα, με ευθύνη, ψυχραιμία και χωρίς κραυγές, από συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους, καθώς ειδικοί για το σκάνδαλο είναι η Δικαιοσύνη και η Βουλή. «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το σκάνδαλο Novartis θα αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, χαρακτήρισε έωλη την κατηγορία της αντιπολίτευσης για εμπλοκή της κυβέρνησης στην ανακριτική διαδικασία, με αφορμή την επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου και υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο, λέγοντας ότι ο υπουργός πήγε για ενημερωθεί, όχι για την ουσία, αλλά για την πορεία που ακολουθείται -σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες «όταν η Δικαιοσύνη πέφτει πάνω σε ονόματα πολιτικών προσώπων, που έχουν διατελέσει υπουργοί, πρωθυπουργοί κλπ. Τελεία και παύλα».

«Γνωρίζω, επίσης, και μια ανακοίνωση της κ. Τουλουπάκη, της αρμόδιας δικαστικού, επικεφαλής της ομάδας που ασχολείται με την έρευνα του θέματος, στην οποία αναφέρει ότι ούτε η ίδια, ούτε κανείς από την ομάδα της συναντήθηκε με τον κ. Τζανακόπουλο», επισήμανε.

Προσέθεσε δε, ότι προσωπικά θα περίμενε μία «ομόφωνη στάση όλων των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, που θα ζητούσε τη διερεύνηση του θέματος με τον καθαρότερο και ταχύτερο τρόπο», καθώς, όπως είπε, «έχουμε πικρή εμπειρία από το παρελθόν και από σκάνδαλα που κουκουλώθηκαν και από εξέταση σκανδάλων, όπου πλειοψηφίες και μειοψηφίες, επειδή φορούσαν χρωματιστά γυαλιά κομματικής σκοπιμότητας, λειτούργησαν ως “πλυντήριο”».

Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης απηύθυνε έκκληση να υπάρξει ένα ομόφωνο «ναι» στη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη. «Ας αφήσουμε στην άκρη κάποιες θεωρίες συνωμοσίας, που υποστηρίζουν ότι αυτό φτιάχτηκε για να υπηρετήσει εγχώριες σκοπιμότητες» είπε και κατέληξε: «Πρέπει να δούμε όλες τις διαστάσεις του θέματος και κυρίως την ηθική του διάσταση. Αν τα χρόνια που το 99% του ελληνικού λαού υπέφερε, με μεγάλες περικοπές μισθών και συντάξεων, κάποιοι θησαύριζαν με παράνομο τρόπο, αυτό πρέπει να διερευνηθεί».
 


σχετικα αρθρα