current views are: 7

7 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση15:30

«Γρίφος» τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την υπόθεση της Novartis

Ποιες λύσεις εξετάζουν στο Μαξίμου

Δημοσίευση 15:30’

Ποιες λύσεις εξετάζουν στο Μαξίμου

H συνεδρίαση επί 2,5 ώρες του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού με το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας, δεν κατέληξε σε κάποια συγκεκριμένη απόφαση σχετικά με τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την υπόθεση της Novartis.

Τα στελέχη που συμμετείχαν επιλέγουν να μην ανοίγουν τα χαρτιά τους παραπέμποντας μόνο στην επίσημη ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές πως «συνεχίζεται η μελέτη της δικογραφίας, καθώς και η προκαταρκτική συζήτηση για διευκρίνιση νομικών ζητημάτων». Συμπληρώνουν, πως η συζήτηση θα συνεχιστεί με νέα συνεδρίαση του οργάνου.

Όπως όλα δείχνουν οι διαβουλεύσεις αναμένεται να ενταθούν τα επόμενα 24ωρα από τα κυβερνητικά στελέχη και τους νομικούς που έχουν αναλάβει τη συγκεκριμένη υπόθεση. 

Μέχρι αυτή την ώρα δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες των προηγούμενων ωρών πως από το Μαξίμου προκρίνουν τη λύση της προκαταρκτικής επιτροπής θέλοντας να δώσουν «βαρύτητα» στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως η προκαταρκτική επιτροπή είναι μια διαδικασία που μελετά την εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων και τις τυχόν ποινικές τους εύθυνες σε αντίθεση με την εξεταστική που διεξάγεται δημόσια, έχει τις αρμοδιότητες έρευνας εισαγγελέα και αν προκύψουν στοιχεία παραπέμπει την υπόθεση σε προκατακρτική επιτροπή.

Όλα δείχνουν πως στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν εξετάσει και την περίπτωση η σύσταση της προκαταρκτικής επιτροπής να οδηγήσει σε μια γρήγορη διαδικασία όπου θα αναδειχθεί η παραγραφή των αδικημάτων και θα δρομολογηθεί η επιστροφή της υπόθεσης στη δικαιοσύνη για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», όπου η μόνη αρμόδια αρχή είναι η Δικαιοσύνη. Πρόκειται για αδίκημα που δεν παραγράφεται με τις σχετικές προβέψεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και δεν σχετίζεται με τα υπουργικά καθήκοντα.

 

 


σχετικα αρθρα