current views are: 10

7 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση18:55

Κοντονής για Novartis: Κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες

«Κανένας δεν μπορεί να τους γνωρίζει, ούτε ο Πρωθυπουργός»

Δημοσίευση 18:55’

«Κανένας δεν μπορεί να τους γνωρίζει, ούτε ο Πρωθυπουργός»

Αδειάζει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για τους προστατευόμενους μάρτυρες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis. «Η κυβέρνηση φυσικά και δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει, ούτε ο Πρωθυπουργός».

Ερωτηθείς για την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος το πρωί είχε σημειώσει ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση της Novartis είναι στελέχη της ίδιας της εταιρείας, ο κ. Κοντονής επέμεινε ότι ουδείς μπορεί να γνωρίζει τους μάρτυρες.

Ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι το καθεστώς της προστασίας ενός μάρτυρα δεν το αποδίδει η κυβέρνηση, αλλά το προσδιορίζουν τα δικαστικά όργανα. Όπως τόνισε, μόνο σε επίπεδο εικασιών μπορεί κάποιος να τοποθετηθεί, ωστόσο σημείωσε ότι οι εικασίες δεν βοηθούν.

Ερωτηθείς για την επίσκεψή του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη Δευτέρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι δεν πήγε για να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας, αλλά για το αν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, «Δεν υπάρχει θέμα παρέμβασης», σημείωσε.

Για τη σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κοντονής σημείωσε: «Είναι δυνατόν να έχω λάβει τη δικογραφία, με το διαβιβαστικό που αναφέρεται ότι εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, και να μην ενημερώσω τον Πρωθυπουργό;».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι η έρευνα βρίσκεται σε πρώτο επίπεδο και αξιολογούνται όλα τα στοιχεία, ενώ σημείωσε πως από τη διαδικασία θα κριθεί ποιοι έχουν ευθύνες και ποιοι δεν έχουν. Τόνισε επίσης ότι «πρέπει η δικαιοσύνη να ολοκληρώσει την έρευνα και να μην μιλάμε για στημένες υποθέσεις».


σχετικα αρθρα