current views are: 13

8 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση06:35

Δικηγόρος μαρτύρων Novartis: Το FBI έχει εντοπίσει πολιτικά πρόσωπα – Υπάρχουν βίντεο

Γεωργιάδης: Υποπτεύομαι ότι η μία μάρτυρας έχει χρηματιστεί

Δημοσίευση 06:35’

Γεωργιάδης: Υποπτεύομαι ότι η μία μάρτυρας έχει χρηματιστεί

Συνεχίζεται το γαϊτανάκι αντεγκλήσεων γύρω από την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis, που έχει προκαλέσει «σεισμό» στην πολιτική σκηνή. Την ώρα που ο δικηγόρος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων, Παύλος Σαράκης, δηλώνει πως στην έρευνα του FBI αναφέρονται πολιτικά πρόσωπα που έπαιρναν νομοθετικές αποφάσεις υπέρ της Novartis, ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει πως υποπτεύεται ότι μία μάρτυρας έχει χρηματιστεί. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σαράκης αποκάλυψε επίσης πως οι συγκεκριμένοι μάρτυρες έχουν ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο που αποδεικνύουν την εμπλοκή των πολιτικών προσώπων!

«Αποδεικνύονται οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων. Γιατί νομίζετε ότι το FBI δείχνει ενδιαφέρον για την υπόθεση;», πρόσθεσε και εκτίμησε πως «Αυτή η υπόθεση θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα».

«Κάποια από τα δέκα πρόσωπα που εμπλέκονται στην ελληνική δικογραφία αναφέρονται με αποδείξεις και στην έρευνα του FBI», επισήμανε και πρόσθεσε πως οι μάρτυρες που κατέθεσαν στην Αμερική «περιέγραψαν τους μηχανισμούς ρευστοποίησης και ξεπλύματος, τις στρατηγικές, τα business plan, ποιοι τα εφάρμοζαν και ποιοι ήταν στρατολογημένοι».

«Είχαν περάσει με ΦΕΚ έναν μαθηματικό τύπο για την κοστολόγηση τα των φαρμάκων, που δεν θα μπορούσε να εξηγήσει ούτε ο Αϊνστάιν και υπάρχουν υπογραφές πολλών υπουργών», τόνισε και διευκρίνισε ότι η έρευνα του FBI αφορά την περίοδο 2006-2014. «Έχουν τα ονόματα τις διευθύνσεις και τα ΑΦΜ και πολιτικών προσώπων», είπε.

«Το ότι υπάρχουν και στην έρευνα του FBI, δεν σημαίνει ότι είναι ένοχοι, διερευνώνται», επισήμανε και τόνισε: «Οι Αμερικανοί ζήτησαν για κάθε τι στοιχεία και αποδείξεις».

«Υπάρχουν στελέχη που μεταπηδούν», απάντησε στην ερώτηση αν εμπλέκονται και πρόσωπα του κυβερνώντος κόμματος, ενώ τόνισε πως στην Αμερική μετέβη και η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

«Υποπτεύομαι ότι η μία μάρτυρας έχει πάρει χρήματα για να λέει αυτά που λέει» κατήγγειλε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που φέρεται αν εμπλέκονται στη δικογραφία, που ζήτησε να παρέμβει στην εκπομπή.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κάλεσε τον δικηγόρο των τριών μαρτύρων να έρθει να καταθέσει στη Βουλή, κάτι που αποδέχτηκε ο κ. Σαράκης, και πρόσθεσε: «Ο εισαγγελέας έχει δεχτεί μαρτυρία που λέει ότι έκανα ξέπλυμα μέσω των εκπομπών μου για την πώληση των βιβλίων».


σχετικα αρθρα