current views are: 7

8 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση11:18

Με στοιχεία και έγγραφα η συνέντευξη Τύπου του Δ. Αβραμόπουλου για τη Novartis

Αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα.

Δημοσίευση 11:18’
Αβραμόπουλος

Αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα.

Στοιχεία και έγγραφα για την υπόθεση Novartis πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα αύριο το μεσημέρι ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Ο πρώην υπουργός Υγείας που εμπλέκεται στη δικογραφία από την κατάθεση ενός από τους τρεις ανώνυμους μάρτυρες ,στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, σε συνέντευξη Τύπου στο κτίριο της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του, πρόκειται να αποδομήσει τα όσα του προσάπτουν με τις ανώνυμες καταθέσεις.

O κ.  Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, έχει μιλήσει ήδη για «κουκουλοφόρους και συκοφάντες που φαντάζονται πράγματα», ενώ χαρακτήρισε τη δικογραφία «διάτρητη».Αναφερόμενος στην κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «Σαράφη» και τα όσα είπε, ότι δηλαδή ο τότε υπουργός Υγείας φέρεται να είχε λάβει μίζα ύψους 40 εκατ. ευρώ, ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για «κενότητα και ασύστολα ψέματα», επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν διενήργησε διαγωνισμό για το μοριακό έλεγχο του ιού HIV, αλλά εξέδωσε νόμο, ο οποίος αποφάσισε τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για το θέμα αυτό.

«Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, μια εβδομάδα μετά, δύο συμπατριώτες μας πέθαναν από τον ιο HIV. Τότε ρώτησα τους συνεργάτες μου τι χρειάζεται και μου απάντησαν: μοριακός έλεγχος. Να εγκαταστήσουμε, απάντησα. Μου είπαν ότι χρειάζεται διαγωνισμός και θα στοιχίσει πολλά. Και τότε τι έκανα; Αντί να διενεργήσει τον διαγωνισμό το υπουργείο Υγείας ή το υπουργείο Ανάπτυξης, κάτι που δεν ξέρουν αυτοί οι συκοφάντες, εισηγήθηκα και πέρασε νόμος με τον οποίο συνεστήθη διακομματική επιτροπή της Βουλής, για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, που διενήργησε τον διαγωνισμό για τον μοριακό έλεγχο».
«Αρά αυτό που λέει, όχι μόνο δεν στέκει, αλλά είναι συκοφαντία. Αυτό που δεν ξέρει αυτός ο αλητήριος είναι ότι δεν ήταν το υπουργείο, ήταν η Βουλή. Ας κατηγορήσει λοιπόν ευθέως τη Βουλή
» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος προσθέτοντας:

«Θα περίμενα οι ανακριτές αυτά να τα ρωτούν και όχι να παίρνουν στα σίγουρα όσα τους λένε αυτοί οι περίεργοι τύποι που προσπαθούν να φυλάξουν τον πισινό τους από όσα τους περιμένουν για τις απατεωνιές που έκαναν στις εταιρείες τους» .

 


σχετικα αρθρα