ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατέθηκε στη Βουλή η δικογραφία για τον Π. Καμμένο και την υπόθεση της Σ. Αραβίας

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου 2018, 12:55 / Ανανεώθηκε 9 Φεβρουαρίου 2018, 14:40
Κατατέθηκε στη Βουλή η δικογραφία για τον Π. Καμμένο και την υπόθεση της Σ. Αραβίας
Facebook Twitter Whatsapp

Κατατέθηκε στη Βουλή η δικογραφία για τον Πάνο Καμμένο και την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατατέθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή η δικογραφία για τον Πάνο Καμμένο και την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας. 

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμελλητί στη Βουλή από την εισαγγελία Διαφθοράς βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της απιστίας.

Την ίδια στιγμή, την βούλησή του να μην υπαχθεί στην προστασία του άρθρου 86 του Συντάγματος αλλά να αντιμετωπιστεί ως απλός πολίτης, κάνει γνωστή, εντός της ημέρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφορικά με τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας που αφορά τη συμφωνία πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Όπως έκανε γνωστό νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο κ. Καμμένος επικοινώνησε μαζί του σήμερα και τον ενημέρωσε ότι σήμερα κιόλας του αποστέλλει επιστολή με την οποία θα επαναλαμβάνει, αυτό που έχει ήδη δηλώσει προς την εισαγγελέα κ. Τουλουπάκη, ότι δηλαδή, απεκδύεται κάθε προστασίας και ασυλίας του άρθρου 86 για την ευθύνη υπουργών και ότι διατίθεται να καταθέσει ως απλός πολίτης για την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Είναι μια πολιτική κίνηση, ένα σήμα προς τη δικαιοσύνη από τον ίδιο ότι είναι διατεθειμένος για τα ζητήματα που αναφέρονται στη δικογραφία να αντιμετωπιστεί ως απλός πολίτης», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και προσέθεσε ότι «ο κ. Καμμένος θέλει να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, την υπόθεση, χωρίς την προφύλαξη που του δίνει το άρθρο 86 του Συντάγματος».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προ ημερών είχε αποστείλει επιστολή στην Εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη,  αναφέροντας ότι βρίσκεται στη διάθεσή της για την διεξαγωγή έρευνας και δηλώνει ότι θα καταθέσει ως απλός πολίτης προκειμένου να την διευκολύνει. 

Μέσω αυτής ζητά, επίσης, όπως δικαιούται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών, τη μη εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων για τους εν ενεργεία υπουργούς. 

Ολόκληρη η επιστολή Καμμένου είχε ως εξής: 

«Δια του Τύπου ενημερώνομαι ότι χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόοδο της υπόθεσης πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία, φέρεται να απαντήσατε ότι η υπόθεση αυτή θα αποσταλεί στην Βουλή ή κατά άλλους την έχετε ήδη στείλει στην Βουλή, γεγονός που διαψεύδει και η Βουλή και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επειδή καλώς γνωρίζετε ότι α) εγώ ζήτησα την διερεύνηση της υπόθεσης δια της στρατιωτικής δικαιοσύνης και της Ομάδας Εσωτερικών Υποθέσεων με άμεση κοινοποίηση όλων των στοιχείων προς εσάς και β) διότι αυτή η «πώληση» ουδέποτε έγινε, με ευθύνη άλλων και πάντως όχι του ΥΕΘΑ.

Για τους λόγους αυτούς ζητώ, όπως από το Νόμο περί ευθύνης υπουργών δικαιούμαι: α) την μη εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων για τους εν ενεργεία υπουργούς και β) τη συνέχιση της διεξαγωγής από Εσάς της εν λόγω έρευνας και σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι βρίσκομαι στην διάθεσή Σας να καταθέσω ως απλός Έλλην πολίτης για να διευκολύνω την έρευνά Σας, ώστε αυτή να προχωρήσει άμεσα».