ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρνείται την υπουργική ασυλία ο Π. Καμμένος στην υπόθεση της Σ. Αραβίας

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου 2018, 14:54 / Ανανεώθηκε 9 Φεβρουαρίου 2018, 21:37
Αρνείται την υπουργική ασυλία ο Π. Καμμένος στην υπόθεση της Σ. Αραβίας
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σήμερα το πρωί αμελλητί στη Βουλή από την εισαγγελία Διαφθοράς βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της απιστίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το αδίκημα των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών αντιμετωπίζει σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της δικογραφίας που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.

Πάντως όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε δημοσιογράφους ο κ. Καμμένος επανέλαβε το αίτημά του να καταθέσει ως απλός πολίτης και να μην ισχύσουν οι προστατευτικές για την υπουργική ιδιότητα διατάξεις του άρθρου 86 του Συντάγματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πρόθεσή του να αποστείλει και σχετική επιστολή, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο το κατά πόσο κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Υπενθυμίζεται πως η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάστηκε σήμερα το πρωί αμελλητί στη Βουλή από την εισαγγελία Διαφθοράς βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προ ημερών είχε αποστείλει επιστολή στην Εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη,  αναφέροντας ότι βρίσκεται στη διάθεσή της για την διεξαγωγή έρευνας και δηλώνει ότι θα καταθέσει ως απλός πολίτης προκειμένου να την διευκολύνει. 

Μέσω αυτής ζητά, επίσης, όπως δικαιούται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών, τη μη εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων για τους εν ενεργεία υπουργούς. 

Ολόκληρη η επιστολή Καμμένου είχε ως εξής: 

«Δια του Τύπου ενημερώνομαι ότι χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόοδο της υπόθεσης πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία, φέρεται να απαντήσατε ότι η υπόθεση αυτή θα αποσταλεί στην Βουλή ή κατά άλλους την έχετε ήδη στείλει στην Βουλή, γεγονός που διαψεύδει και η Βουλή και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επειδή καλώς γνωρίζετε ότι α) εγώ ζήτησα την διερεύνηση της υπόθεσης δια της στρατιωτικής δικαιοσύνης και της Ομάδας Εσωτερικών Υποθέσεων με άμεση κοινοποίηση όλων των στοιχείων προς εσάς και β) διότι αυτή η «πώληση» ουδέποτε έγινε, με ευθύνη άλλων και πάντως όχι του ΥΕΘΑ.

Για τους λόγους αυτούς ζητώ, όπως από το Νόμο περί ευθύνης υπουργών δικαιούμαι: α) την μη εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων για τους εν ενεργεία υπουργούς και β) τη συνέχιση της διεξαγωγής από Εσάς της εν λόγω έρευνας και σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι βρίσκομαι στην διάθεσή Σας να καταθέσω ως απλός Έλλην πολίτης για να διευκολύνω την έρευνά Σας, ώστε αυτή να προχωρήσει άμεσα».