ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Novartis: Γράφουν την πρόταση για προκαταρκτική επιτροπή στον ΣΥΡΙΖΑ

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου 2018, 20:58 / Ανανεώθηκε 9 Φεβρουαρίου 2018, 20:37
Novartis: Γράφουν την πρόταση για προκαταρκτική επιτροπή στον ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Τη δικογραφία μελετούν και οι ΑΝΕΛ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δρομολογήθηκε μετά και τη μεσημεριανή σύσκεψη του πρωθυπουργού με το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας η διαδικασία για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis

Το πιθανότερο σενάριο είναι τη Δευτέρα μετά τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας, την ανάλυση από τον Αλέξη Τσίπρα του σκεπτικού του, καθώς και την τυπική έγκριση από το σώμα, να κατατεθεί η πρόταση στη Βουλή.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως η συγγραφή του κειμένου έχει ήδη ξεκινήσει από χθες από τρεις νομικούς - βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Παρασκευόπουλος, Κώστας Δουζίνας, Σπύρος Λάππας)  και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Με βάση τον κανονισμό της Βουλής θα προσδιορίζει τις πράξεις ή τις παραλείψεις, που σύμφωνα με το νόμο για την ευθύνη υπουργών είναι αξιόποινες. 

Κοινοβουλευτικές πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν στο newpost.gr πως αυτό που αναμένεται είναι η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής να μη συγκεντρώσει μόνο τις απαιτούμενες 30 υπογραφές, αλλά να στηριχθεί από το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Aνεξάρτητη πορεία σε σχέση με την υπόθεση της Novartis τηρούν έως τώρα στο στρατόπεδο των ΑΝΕΛ. Χωρίς να αποκλείεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις προκειμένου οι δυο κοινοβουλευτικές ομάδες να συμπλεύσουν, μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν έχει υπάρξει απόφαση για σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του Πάνου Καμμένου τη Δευτέρα.

«Το κόμμα ενημερώνεται για τη δικογραφία», τόνιζε ανώτερη πηγή των ΑΝΕΛ σημειώνοντας πως έχουν γίνει κάποιες διεργασίες. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη βουλευτή των ΑΝΕΛ ο οποίος δήλωνε στο newpost.gr πως «την υπόθεση αυτή καλό θα ήταν να τη χειριστεί η δικαιοσύνη. Είναι βαρύ το φορτίο», συμπλήρωνε χαρακτηριστικά, χωρίς, ωστόσο να εγείρει θέμα διαφοροποίησης από την κομματική γραμμή, αν κάτι τέτοιο τεθεί.