ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεγράφη από τη ΝΔ ο Ευάγγελος Αντώναρος

Δημοσίευση 10 Φεβρουαρίου 2018, 20:58 / Ανανεώθηκε 11 Φεβρουαρίου 2018, 00:29
Διεγράφη από τη ΝΔ ο Ευάγγελος Αντώναρος
Facebook Twitter Whatsapp

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαιτίας των επιθέσεων προς τον Άδωνι Γεωργιάδη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου αποφάσισε o Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμά του Σαββάτου.

Πηγές τη ΝΔ αναφέρουν χαρακτηριστικά « Όπως έχει εξ αρχής πει δημόσια ο Κυρ. Μητσοτάκης επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς κουκούλες. Με αυτό το δεδομένο είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια να παίζουν προσωπικά παιχνίδια αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας.»

Ο κ. Ευ. Αντώναρος, που έχει διατελέσει στενός συνεργάτης του πρ. Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και κυβερνητικός εκπρόσωπος την περίοδο πριν τις κάλπες του 2009, εξαπέλυε το τελευταίο διάστημα σφοδρές επιθέσεις στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη. 

Χωρίς να τον κατονομάζει αλλά, εμφανώς, φωτογραφίζοντάς τον, ο κ. Αντώναρος διατύπωσε έντονες επιφυλάξεις για την στάση Γεωργιάδη έναντι της υπόθεσης Novartis, ζητώντας ουσιαστικά την απομάκρυνσή του από την Αντιπροεδρία του κόμματος. 

Η σταγόνα που φαίνεται ότι ξεχείλισε το ποτήρι είναι πρόσφατη ανάρτηση του Ευ. Αντώναρου, το απόγευμα του Σαββάτου. 

Σε αυτήν αναφέρει: 

«Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διαστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κάθε μέρα που περνάει οτι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις ειναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα οταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερους από το μπόι τους... Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά οταν με τησυμπεριφορά τους "λεκιάζουν" την εκόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνεται πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες. Άλλωστε ένας αντιπρόεδρος, ο Κωστης Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός».

Με την απόφασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει ένα αυστηρό μήνυμα, επιδιώκοντας να θέσει τέρμα στην εσωστρέφεια που επεδίωξε - και όπως αποδεικνύεται κατάφερε να πετύχει -  με αφορμή την υπόθεση Novartis να προκαλέσει η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Στην ανακοίνωση της Ν.Δ., που δημοσιοποιήθηκε, σημειώνεται απλώς: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός Κόμματος». 

Μετά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία ο Ευάγγελος Αντώναρος μέσω του Facebook έδειξε την έκπληξή του, αναφέροντας: "Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανηκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις.

Αυτές σήμερα παραβιάσθηκαν κατάφωρα.

Πληροφορήθηκα με έκπληξή μου από δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη "τίθεμαι" εκτός κόμματος.

Η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη εφ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αναμένω από τον κ. Μητσοτάκη που ευαγγελιζόταν νέα ήθη να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος καθώς και να καταθέσει πλήρως δικαιολογημένο σχετικό αίτημα. Επίσης τον καλώ να δώσει οδηγίες για την άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικό περιέχομενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος μου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλωστε η ιστορία μου και η μεγάλη διαδρομή μου στη παράταξη και στα κυβερνητικά της σχήματα είναι γνωστές. Και δεν επιτρέπω σε κανένα και φυσικά ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να τις θέτει σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση - με κανένα πρόσχημα και για κανένα ευκαιριακό σχεδιασμό. Ολοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτόν τον τόπο.

Θα επανέλθω όταν ενημερωθώ για τη σταση του κ. Μητσοτάκη."