Συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξεκίνησε με τον Θόδωρο Πάγκαλο δίνει η Νέα Δημοκρατία η οποία δηλώνει πως οι διευκρινήσεις που έδωσε ο αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τα όσα είπε για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας, δεν πείθουν κανέναν.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος επισημαίνει πως "η άλλα αντ’ άλλων” απάντηση του κ. Πάγκαλου και η άρνησή του να ανασκευάσει τα όσα είπε περί “αναδιάρθρωσης του χρέους” εκθέτουν ακόμη περισσότερο τον πρωθυπουργό".

Στη Ρηγίλλης υποστηρίζουν πως είναι πολύ πιθανό πλέον ο Γιώργος Παπανδρέου να σχεδιάζει να προχωρήσει ακόμα και στην αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους κάτι που θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα και τις προοπτικές της να επανέλθει σύντομα στις αγορές. Μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος κατηγορεί ευθέως τον πρωθυπουργό ότι ίσως έχει κρυφή ατζέντα βασιζόμενος πλέον και στα όσα είπε στις συνεντεύξεις του ο Θόδωρος Πάγκαλος.

"Ενισχύουν τις ενδείξεις ότι ο κ. Παπανδρέου, πίσω από τον πολιτικό εκβιασμό περί πρόωρων εκλογών, έχει κρυφή ατζέντα που αφορά πολύ ευαίσθητα θέματα της Ελληνικής οικονομίας. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί πλέον να σιωπά. Γιατί η σιωπή του εκλαμβάνεται ως ομολογία»." επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.