ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλβανοί κυβερνητικοί εταίροι του Ζ. Ζάεφ: Πιο κοντά όσο ποτέ η λύση για το Σκοπιανό

Δημοσίευση 12 Φεβρουαρίου 2018, 09:06 / Ανανεώθηκε 12 Φεβρουαρίου 2018, 10:39
Αλβανοί κυβερνητικοί εταίροι του Ζ. Ζάεφ: Πιο κοντά όσο ποτέ η λύση για το Σκοπιανό
Facebook Twitter Whatsapp

«Οι απόψεις των δύο πρωθυπουργών (σ.σ. Ελλάδας και ΠΓΔΜ) προκαλούν αισιοδοξία ότι η λύση είναι πιο κοντά από ποτέ», δήλωσε ο Γκρούμπι, σημειώνονται πως η τελική λύση πρέπει να είναι αξιοπρεπής και αμοιβαία αποδεκτή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην εκτίμηση ότι «οι απόψεις των δύο πρωθυπουργών (σ.σ Τσίπρας και Ζάεφ) επιτρέπουν αισιοδοξία ότι η λύση είναι πιο κοντά από ποτέ» προέβη την Κυριακή βουλευτής του αλβανικού κόμματος DUI (Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση), κυβερνητικού εταίρου του Ζάεφ, κατά τη συνάντησή του με τον Μάθιου Νίμιτς

Ο λόγος για τον Αρτάν Γκρούμπι, ο οποίος είχε γεύμα εργασίας στη Νέα Υόρκη με τον μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών όπως, ανακοίνωσε η σκοπιανή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Κατά τη συνάντηση, ο Γκρούμπι συζήτησε τη διαδικασία επίλυσης του ονοματολογικού.

Σύμφωνα με τον κ. Γκρούμπι και το DUI, «η τελική λύση που πρέπει να επιτευχθεί πρέπει να είναι αξιοπρεπής και αμοιβαία αποδεκτή».

«Ο συμβιβασμός πρέπει να επιτρέψει την άνευ όρων και επείγουσα ενσωμάτωση της ‘’Μακεδονίας’’ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η οποία θα οδηγήσει σε βιώσιμη ειρήνη και σταθερότητα στη χώρα μας και στην περιοχή και, μαζί με συστημικές μεταρρυθμίσεις, αποτελεί προϋπόθεση για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία» τόνισε ο μειονοτικός βουλευτής. 

«Το DUI υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του κ. Nίμιτς και όλων των διαπραγματευτών στη διαμάχη για το όνομα με τον νότιο γείτονά μας» σημείωσε ακόμα ο Αρτάν Γκρούμπι.