ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για Αντώναρο: «Δεν ζήτησα τη διαγραφή κανενός, ούτε έγινε κάποια διαγραφή για μένα»

Δημοσίευση 12 Φεβρουαρίου 2018, 09:08 / Ανανεώθηκε 12 Φεβρουαρίου 2018, 09:12
Γεωργιάδης για Αντώναρο: «Δεν ζήτησα τη διαγραφή κανενός, ούτε έγινε κάποια διαγραφή για μένα»
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp
«Αμφισβήτησε ευθέως την ηθική μου συγκρότηση και δεν επιτρέπω σε κανέναν να το κάνει»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν ζήτησα τη διαγραφή κανενός, ούτε έγινε κάποια διαγραφή για μένα, ξεκαθαρίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως η διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου ήταν ένα μήνυμα ενότητας προς τη γαλάζια παράταξη, που ήθελε να στείλει ο αρχηγός της, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Ευ. Αντώναρος, που έχει διατελέσει στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και κυβερνητικός εκπρόσωπος την περίοδο πριν από τις κάλπες του 2009, εξαπέλυε το τελευταίο διάστημα σφοδρές επιθέσεις κατά του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Αστειότητες» χαρακτήρισε ο κ. Γεωργιάδης τα περί «νέου αφεντικού στη ΝΔ»: «Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έκανε καμία διαγραφή για μένα, ούτε εγώ ζήτησα καμία διαγραφή. Είπε ότι αυτή την ώρα που βάλλεται η παράταξη, πρέπει να παραμείνει ενωμένη γιατί αν ο ένας στρέφεται κατά του άλλου προφανώς θα υποστεί η παράταξη μεγάλη βλάβη. Δεν ζήτησα την αποπομπή του κ. Αντώναρου, ούτε και θα είχα το δικαίωμα να το κάνω. Αμφισβήτησε ευθέως την ηθική μου συγκρότηση και δεν επιτρέπω σε κανέναν να το κάνει. Ούτε φίλος του είμαι, ούτε έχουμε καμία ιδιαίτερη γνωριμία. Όμως απαιτώ να σέβεται την ηθική μου ακεραιότητα».

«Ο κ. Αντώναρος δέχεται παρουσιάζεται ως ο εκλεκτός, ως ο φίλος του βασικού συκοφάντη του Κώστα Καραμανλή. Την ώρα που ο κ. Αντώναρος έλεγε όσα έλεγε, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος έστελνε μήνυμα ενότητας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζουμε ότι η σταγόνα που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν η ανάρτηση του Ευ. Αντώναρου, το απόγευμα του Σαββάτου. 

Σε αυτήν ανέφερε: «Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διαστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κάθε μέρα που περνάει ότι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις είναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα όταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερους από το μπόι τους... Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά όταν με τη συμπεριφορά τους "λεκιάζουν" την εικόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνεται πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες. Άλλωστε ένας αντιπρόεδρος, ο Κωστής Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός».

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Μητσοτάκης αποφάσιζε τη διαγραφή του κ. Αντώναρου από τη ΝΔ.