current views are: 12

12 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση10:04

Ρουσόπουλος στο «Ακραίως»: Αθλιότητα όσα είπε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ για τη Μαρέβα

«Άλλο φιλική σχέση άλλο πολιτική. Διαφώνησα με τον Ευ. Αντώναρο», ανέφερε για τη διαγραφή του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου από τη ΝΔ

Δημοσίευση 10:04’

«Άλλο φιλική σχέση άλλο πολιτική. Διαφώνησα με τον Ευ. Αντώναρο», ανέφερε για τη διαγραφή του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου από τη ΝΔ

Στην επίθεση στο γραφείο της Μαρέβας Μητσοτάκη αναφέρθηκε μιλώντας στο Ακραίως και τον Τάκη Χατζή ο Θοδωρής Ρουσόπουλος ενώ δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση και για τα υπόλοιπα «καυτά» θέματα της επικαιρότητας όπως η διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου από τη ΝΔ.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε δριμεία κριτική στην εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ για τα όσα είπε σημειώνοντας: «δύο λέξεις χαρακτηρίζουν το θέμα: Αθλιότητα και Ανοησία» και πρόσθεσε πως είναι «απαράδεκτο αυτό που είπε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ».

«Όταν είσαι στην πολιτική οφείλεις να προσέχεις και πως κινείσαι  και τι λες», σχολίασε ο κ. Ρουσόπουλος προσθέτοντας: «Ο Καμμένος να την μαζέψει (σ.σ. την εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ) γρήγορα και να ζητήσει συγγνώμη».

Θυμίζουμε πως η κ. Μανταλένα Παπαδοπούλου είπε: «Προφανώς είναι καταδικαστέες και απαράδεκτες αυτές οι ενέργειες, αλλά άλλο αυτό που συνέβη, και άλλο να ελέγχεται κάποιος αν έχει οφσόρ εταιρεία. Είναι η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρέπει να ελεγχθεί»

Αναφερόμενος στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο ίδιος για το Βατοπέδι και τη δικαίωση του ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε: «Η σκευωρία για ένα μέρος του κόσμου έμεινε. Οι συκοφάντες μου καταδικάστηκαν».

Ο κ. Ρουσόπουλος υπενθύμισε πως «δύο φορές στην Βουλή υπήρξε εξεταστική επιτροπή και μία φορά προανακριτική και οι βουλευτές αποφάσισαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον μου και ψήφισαν την μη παραπομπή μου» και συνέχισε λέγοντας πως  καταδικάστηκαν οι συκοφάντες μου  και μετά αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι από το δικαστήριο.

Μιλώντας για τη στάση του ίδιου τότε ο κ. Ρουσόπουλος «ουδέποτε στράφηκα εναντίον της Δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει ούτε μία δήλωση μου εναντίον της Δικαιοσύνης».

Σχολιάζοντας της στάση του Α. Γεωργιάδη ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε: «Ο κ. Γεωργιάδης έχει τον δικό του τρόπο να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Σέβομαι το δικαίωμα του να αντιδρά. Εγώ αντέδρασα με το δικό μου τρόπο όταν βρέθηκα κατηγορούμενος».

Σε σχέση με την υπόθεση Novartis υπογράμμισε πως «πρέπει να διερευνηθεί κάθε υπόθεση που αφορά στη δημόσιο βίο χωρίς παρέμβαση από την κυβερνητική πλευρά».

Παράλληλα, σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τη στάση του κ. Παπαγγελόπουλου σημειώνοντας: «Δεν γίνεται να βγαίνουμε και να λέμε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών» και συμπλήρωσε: «Γνωρίζει τόσο καλά την υπόθεση;».

Απαντώντας στις κατηγορίες για την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης επί κυβερνήσεως Καραμανλή τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει. «Δεν γίνεται από τη μία να μας κατηγορεί ότι αυξήθηκε η δαπάνη και από την άλλη να λέει να μην πληρώνει ο κόσμος συμμετοχή», είπε.

Σε σχέση με την υπόθεση της διαγραφής του Ευ. Αντώναρου ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε: «Με τον Αντώναρο και την οικογένεια του έχουμε φιλικές σχέσεις από το ΄80. Άλλο φιλική σχέση άλλο πολιτική. Διαφώνησα δημόσια μαζί του».

«Από τη στιγμή που έφυγα από την πολιτική δεν εκφράζω ΝΔ ή Καραμανλή αλλά τον εαυτό μου» συνέχισε και πρόσθεσε πως «αυτοί που συνήθως επικρίνουν τον Κ. Καραμανλή και του ζητούν να μιλήσει είναι αυτοί που περιμένουν να μιλήσει για να τον επικρίνουν». 

Σχολιάζοντας όσα γράφονται πως ο Κώστας Καραμανλής έχει κάνει «κολεγιά» με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε: «Μόνο ως αστείο μπορώ να ακούσω αυτό που κάποιοι διοχετεύουν τεχνηέντως . Θέλουν να βάλουν έριδες μεταξύ του εκάστοτε προέδρου της ΝΔ. Δεν το πέτυχαν με τον Σαμαρά και δεν θα το πετύχουν με τον Κ. Μητσοτάκη».

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος αποκάλυψε πως θέλει να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική σχολιάζοντας: «Πρόθεση μου είναι να είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Αν κάποιος επειδή έχει δεχθεί επιθέσεις αποφασίσει να μονάσει είναι δικαίωμα του. Εγώ δεν θα το κάνω. Θα υπερασπιστώ την ιστορία μου»


σχετικα αρθρα