ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση - βόμβα του Γ. Μπουτάρη: «Το αεροδρόμιο "Μακεδονία" να μετονομαστεί σε "Νίκος Γκάλης"»

Δημοσίευση 13 Φεβρουαρίου 2018, 08:15 / Ανανεώθηκε 13 Φεβρουαρίου 2018, 10:50
Δήλωση - βόμβα του Γ. Μπουτάρη: «Το αεροδρόμιο "Μακεδονία" να μετονομαστεί σε "Νίκος Γκάλης"»
Facebook Twitter Whatsapp

«Η Ιστορία είναι τα βιβλία, όχι το Σύνταγμα. Μεγάλωσαν γενιές και γενιές ως Μακεδόνες, πρέπει να αλλάξουν την παιδεία τους», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετά τη χθεσινή... σκόνη που σήκωσε με τη δήλωσή του περί μετονομασίας του αεροδρομίου «Μακεδονία» και των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης, επανήλθε με... πρόταση!

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης»!

«Ποια "πάντα δίνουμε"; Αυτά που έχουν ήδη πάρει;» διερωτήθηκε για την ονομασία. «Τα Σκόπια θα μπορούσαν να είναι νομαρχία της Ελλάδας, θα γίνουν της Τουρκίας. Και τους ρίχνουμε στα νερά των Τούρκων. Είδατε τι έγινε χθες στην Τουρκία; (Σ.σ.: Επίσκεψη του σκοπιανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα)» σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης. «Το περίφημο "όνομα" έχει διχάσει τον κόσμο, μας έχει διαλύσει» σημείωσε μάλιστα.

«Τι μάχη δίνουμε; Ότι θα μας κλέψουν τη Θεσσαλονίκη; Ότι θα κατέβουν να την πάρουν; Δεν είναι ανθρωποφάγοι οι άνθρωποι επειδή υπήρχε ο περίφημος Γκρουέφσκι» ανέφερε για τους Σκοπιανούς. «Να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές» σχολίασε.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι δεν βλέπει από την πλευρά των Σκοπιανών καμία… αλυτρωτική διάθεση.

«Αντί να είναι κομμάτι μας, τους βάζουμε απέναντί μας. Για ποιες αλυτρωτικές διαθέσεις μιλάμε;» και όπως υπογράμμισε «μπορούμε να επέμβουμε εμείς για να αλλάξουμε το Σύνταγμά τους;».

Ο ίδιος, ωστόσο, τόνισε ότι επιμένει στη θέση που ορίστηκε στο Βουκουρέστι: «Σύνθετη ονομασία και απαλοιφή κάθε αλυτρωτισμού».

«Η Ιστορία είναι τα βιβλία, όχι το Σύνταγμα. Μεγάλωσαν γενιές και γενιές ως Μακεδόνες, πρέπει να αλλάξουν την παιδεία τους», συμπλήρωσε.

Γ. Μπουτάρης: «Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ;»

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε ομιλία του στο δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε το ερώτημα για το αν ο όρος «Μακεδονία» θα παραμείνει τόσο στο αεροδρόμιο της πόλης όσο και στα ΚΤΕΛ.

«Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενες ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.