Πολιτικό "ιθύνων νου" και πολιτική σκοπιμότητα βλέπει πίσω από την υπόθεση Novartis και την εμπλοκή του στις καταθέσεις μαρτύρων, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «υπάρχει σκάνδαλο φαρμάκου στην Ελλάδα με όλες τις εταιρείες».

«Αρκετή η πλάκα. Έλεος πια με τους αλήτες. Θα πάω στα δικαστήρια όσους λένε συκοφαντίες», τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Μια ψευδομάρτυρας κουκουλοφόρος μπορεί να λέει για μένα ό,τι θέλει; Υπάρχει μια συμμορία με αρχισυμμορίτη εδώ. Στις 9 Ιανουαρίου ο Τσίπρας στην ΚΕ του κόμματός του ανακοίνωσε ότι θα σκάσει σκάνδαλο. Πού το ήξερε;», ενώ έθιξε το θέμα της προστασίας των μαρτύρων που φέρεται να εμπλέκουν πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση:

«Δεν κινδυνεύει η ζωή των μαρτύρων για να είναι προστατευόμενοι. Εγώ τι θα κάνω στον μάρτυρα; Είμαι μέλος κάποιας οργάνωσης που πουλάει ναρκωτικά; Ή όπλα; Δεν κινδυνεύει κανένας άνθρωπος από έναν βουλευτή».

Αναφερόμενος στην μάρτυρα που φέρεται να τον εμπλέκει στον φάκελο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, είπε: «Την ξέρω, έχει καταθέσει και ως μη προστατευόμενη μάρτυρας. Λέει ότι με δωροδόκησαν άτομα που δεν τα γνώριζα καν. Λέει πράγματα που δεν έχουν συμβεί. Τον Φρουζή τον γνώρισα έναν μήνα πριν από τις εκλογές του 2012.  Οι μάρτυρες στον φάκελο είναι Έλληνες και κατέθεσαν αυτές τις γελοιότητες τον καιρό του σκανδάλου των οβίδων (σ.σ.: υπόθεση Σαουδικής Αραβίας) και τον καιρό του Σκοπιανού (σ.σ.: συλλαλητήριο)".