current views are: 14

13 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση08:01

Μητσοτάκης για Novartis: «Να βγουν οι κουκούλες – Θα απαντήσουμε στη Βουλή»

«Θα απαντήσουμε θεσμικά στη Βουλή. Να βγουν οι κουκούλες και να έρθουν να καταθέσουν όλοι. Να κρίνει ο κόσμος και να δοθεί επαρκής χρόνος σε αυτή την προανακριτική στη Βουλή», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δημοσίευση 08:01’

«Θα απαντήσουμε θεσμικά στη Βουλή. Να βγουν οι κουκούλες και να έρθουν να καταθέσουν όλοι. Να κρίνει ο κόσμος και να δοθεί επαρκής χρόνος σε αυτή την προανακριτική στη Βουλή», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για προσπάθεια να μπει η πολιτική ζωή σε λάσπη και βούρκο έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με την υπόθεση της Novartis, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε ελεύθερους επαγγελματίες στη Χαλκίδα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως «θα απαντήσουμε θεσμικά στη Βουλή. Να βγουν οι κουκούλες και να έρθουν να καταθέσουν όλοι. Να κρίνει ο κόσμος και να δοθεί επαρκής χρόνος σε αυτή την προανακριτική στη Βουλή. Αυτή όμως είναι η μια πραγματικότητα» και πρόσθεσε:

«Η άλλη πραγματικότητα είναι αυτοί που δημιουργούν για το αύριο, αυτοί που μας είπαν “φεύγουν τα παιδιά στο εξωτερικό, φέρτε τα πίσω”, οι επιχειρηματίες που προσπαθούν, οι υποδομές που πάσχουν, το οδικό δίκτυο…». 

«Υπάρχει μια μεγάλη και προφανής αντιδιαστολή μεταξύ της σημερινής τοξικότητας του πολιτικού περιβάλλοντος και της δημιουργικότητας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε:

«Η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θέλουν να γυρίσουν τη χωρα σε βούρκο σκανδαλολογίας, γιατί δεν αισθάονται σίγουροι για την οικονομία. Μάλιστα, ο Βίζερ εκτίμησε το κόστος του πρώτου εξαμήνου της κυβέρνησης Τσίπρα ανέρχεται στα 200 δισ. ευρώ και όχι στα 100 δισ. ευρώ, όπως ξέραμε μέχρι σήμερα».

«Το διακύβευμα δεν είναι να τσακωθούμε για το παρελθόν, θα το συζητήσουμε και αυτό. Γι’ αυτό και στην υπόθεση της Novartis λέμε “όλα στο φως”, άλλά η συζήτηση πρέπει να πάει για το μέλλον», πρόσθεσε. 

«Όσο τοξικό και να είναι το κλίμα στον δρόμο για τις επόμενες εκλογές, εγώ θα επιλέγω πάντα να μιλώ για το μέλλον και για μια ουσιαστική κυβέρνηση λιγότερο εμπαθή που δεν θα ασχολείται μόνο με παραπληροφόρηση και προπαγάνδα», είπε και απευθυνόμενος στους ελεύθερους επαγγελματίες τόνισε:

«Αξίζετε μια προοπτική που θα ξεκλειδώσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα». 


σχετικα αρθρα