current views are: 10

13 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση13:49

Πυρ ομάδον της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για το επεισόδιο στα Ίμια

«Αποτελούν νέους κρίκους στην αλυσίδα των προκλήσεων που ακολούθησαν την  επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας»

Δημοσίευση 13:49’

«Αποτελούν νέους κρίκους στην αλυσίδα των προκλήσεων που ακολούθησαν την  επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας»

Για επικίνδυνη κλιμάκωση κάνει λόγο ο Τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή την εμβόλιση σκάφους του Λιμενικού από τη τουρκική ακταιωρό.

Ο κ. Κουμουτσάκος δηλώνει ότι «Οι απαράδεκτες απειλές Ερντογάν και η ακραία πρόκληση του εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό μέσα στα χωρικά μας ύδατα, στην περιοχή των Ιμίων, συνιστούν επικίνδυνη κλιμάκωση.

 Αποτελούν νέους κρίκους στην αλυσίδα των προκλήσεων που ακολούθησαν την  επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας.»

 Ο Τομεάρχης καλεί την Κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα εταίρους και συμμάχους για τους κινδύνους που επιφυλάσσει η αποθράσυνση των γειτόνων μας, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση πως στο Αιγαίο δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες”».

Η παραπάνω τοποθέτηση του κ. Κουμουτσάκου προκάλεσε το σχόλιο του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σύντομη απάντηση του είπε «ο κος Κουμουτσάκος δεν χρειάζεται να εικάζει τίποτα, ειδικά σε εθνικά ζητήματα. Αντίθετα χρειάζεται να επιδεικνύει ψυχραιμία, σοβαρότητα και νηφαλιότητα.»

Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του μιλά για κλιμάκωση τηε τουρκικής προκλητικότητας σχολιάζοντας ότι «το κλίμα εφησυχασμού που καλλιέργησε η κυβέρνηση κατά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα» και αποδεικνύουν ότι «η συμμετοχή γειτονικών χωρών στο ΝΑΤΟ, όπως υποστηρίζεται και για την περίπτωση της FYROM, σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί σε σταθερότητα και ασφάλεια για τους λαούς».


σχετικα αρθρα