current views are: 7

13 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση17:00

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές Κοτζιά και Ντιμιτρόφ με Νίμιτς – Παραμένουν οι διαφορές

Προσπάθεια να υπερκεραστούν οι διαφορές στο ονοματολογικό, σύμφωνα με τα Σκόπια

Δημοσίευση 17:00’

Προσπάθεια να υπερκεραστούν οι διαφορές στο ονοματολογικό, σύμφωνα με τα Σκόπια

Ολοκληρώθηκε ο νέος γύρος επαφών των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για το ονοματολογικό, που διεξήχθη εκτάκτως και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση στη Βιέννη.

Το πρακτορείο της ΠΓΔΜ ΜΙΑ, αναφέρει επικαλούμενο το σκοπιανό ΥΠΕΞ, ότι «οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν στη Βιέννη να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση ώστε να υπερκεράσουν τις διαφορές στο ονοματολογικό, υπό την εποπτεία του ΟΗΕ».

Από την πλευρά του το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με μια λιτή ανακοίνωση σημειώνει πως «σε συνέχεια μιας εποικοδομητικής συζήτησης στο πλαίσιο των προσπαθειών εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδέκτης λύσης γύρω από το ζήτημα του ονόματος, οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».  

Η από κοινού συνάντηση των τριών, είχε αρχίσει στις 10.30 το πρωί ώρα Ελλάδας, ακολούθησε το μεσημέρι κοινό γεύμα εργασίας στις εγκαταστάσεις της τρίτης έδρας των Ηνωμένων Εθνών, για να συνεχιστεί κατόπιν και να ολοκληρωθεί στις 17.40 ώρα Ελλάδας, χωρίς κατόπιν να υπάρξουν κάποιες δηλώσεις.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναχώρησε αμέσως μετά από τη Βιέννη επιστρέφοντας αργά το απόγευμα στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ο ο κ. Κοτζιάς είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ.


σχετικα αρθρα