ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Η επίσκεψη Ερντογάν "δηλητηρίασε" τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου 2018, 09:47 / Ανανεώθηκε 14 Φεβρουαρίου 2018, 10:39
Κουμουτσάκος: Η επίσκεψη Ερντογάν "δηλητηρίασε" τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Κουμουτσάκος ενημέρωσε ότι η ΝΔ σε σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποφάσισε να ζητήσει να συγκληθεί η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την άποψη ότι η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν βελτίωσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά αντίθετα τις "δηλητηρίασε" εξέφρασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρασίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

"Η κυβέρνηση βιάστηκε να πανηγυρίσει για την επίσκεψη Ερντογάν" δήλωσε στον Σκάι. 

Ο κ Κουμουτσάκος ενημέρωσε ότι η ΝΔ σε χθεσινή σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποφάσισε να ζητήσει να συγκληθεί κεκλεισμένων των θυρών η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. 

«Αυτό θα περιμέναμε να το έχει κάνει ήδη η κυβέρνηση. Πρέπει να ενημερωθούμε για να μην υπάρχουν παρανοήσεις», τόνισε.

Κατά την άποψη της ΝΔ η ένταση στο Αιγαίο θα συνεχιστεί χωρίς να αποκλείεται και η κλιμάκωση της και αυτό φάνηκε από την NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία με την οποία δεσμεύει τη θαλάσσια περιοχή γύρω από το Καστελόριζο με σκοπό την διενέργεια άσκησης την προσεχή Πέμπτη από τουρκικές δυνάμεις.

«Αξιολογήσαμε πολύ σοβαρά την κατάσταση και πιστεύουμε ότι η ένταση θα διατηρηθεί και μπορεί μάλιστα να κλιμακωθεί οριζόντια από την Τουρκία, με άλλες μορφές διατήρησης της αμφισβήτησης», υπογράμμισε ο κ Κουμουτσάκος. 

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση της ΝΔ να μεταθέσει για αργότερα, όταν θα κοπάσει η ένταση με την Τουρκία, την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας. 

Ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα συμμετάσχει από την Παρασκευή μέχρι Κυριακή στη διάσκεψη του Μονάχου για την εξωτερική πολιτική και τη διεθνή ασφάλεια, θα θέσει το θέμα στους συνομιλητές του.

Είπε τέλος ότι το 2017 ήταν η κορυφαία και στατιστικά χρονιά σε τουρκική προκλητικότητα.