ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούλογλου στο «Ακραίως»: «Η Novartis παίζει "μπάλα" με πολιτικούς, υπάρχουν βίντεο»

Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου 2018, 11:01 / Ανανεώθηκε 14 Φεβρουαρίου 2018, 19:19
Κούλογλου στο «Ακραίως»: «Η Novartis παίζει "μπάλα" με πολιτικούς, υπάρχουν βίντεο»
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, δήλωσε πεπεισμένος ότι υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, ξεκαθαρίζοντας όμως πως «θα αποδειχτεί αν είναι ένοχοι ή όχι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ερντογάν τα έχει χάσει και γίνεται ο… νταής της γειτονιάς. Συνήθως όμως οι νταήδες τελειώνουν άσχημα και μέχρι να τελειώσουν, κάνουν κάποιες φασαρίες, υποστήριξε ο Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» και στον Τάκη Χατζή, στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η κίνηση της Άγκυρας είναι στο πλαίσιο του «αντιπερισπασμού» και της «εσωτερικής κατανάλωσης».

«Η τακτική του είναι η δημιουργία κρίσεων για να επιλύσει κάποιες άλλες. Τώρα έχει πρόβλημα στη Συρία και στο εσωτερικό της χώρας του και δημιουργεί κρίση στο Αιγαίο. Είναι κλυδωνιζόμενο το καθεστώς Ερντογάν και αυτά τα καθεστώτα φοβούνται πολύ τον κόσμο. Χρησιμοποιεί αντιπερισπασμούς», συμπλήρωσε ο κ. Κούλογλου.

Σχολιάζοντας τη στάση που τήρησε η κυβέρνηση μετά το περιστατικό στα Ίμια, είπε: «Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση εκτός από συστάσεις; Αυτά τα θέματα δεν σηκώνουν ούτε νταηλίκια ούτε υποχωρήσεις».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, δήλωσε πεπεισμένος ότι υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, ξεκαθαρίζοντας όμως πως «θα αποδειχτεί αν είναι ένοχοι ή όχι».

«Σε άλλες χώρες δεν υπήρχε τέτοια εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Εδώ σίγουρα υπάρχει. Ανεξάρτητα αν είναι αθώοι ή ένοχοι αυτοί που εμπλέκονται στη δικογραφία. Σίγουρα υπήρχε πολιτική παρέμβαση. Είδαμε και τον κ. Σαλμά που εδώ και δύο χρόνια είναι σε επαφή με τις αμερικανικές διωκτικές αρχές. Ζήτησε να είναι προστατευόμενος μάρτυρας και αυτό προκύπτει και από τη δικογραφία. Είναι κάτι που εξελισσόταν για καιρό και είχε γνώση η αντιπολίτευση ότι θα «σκάσει». Όλοι περίμεναν την καταιγίδα», συμπλήρωσε.

Υποστήριξε, μάλιστα, πως η στάση που κράτησαν κάποιοι πολιτικοί απέναντι στην εταιρεία «φαίνεται και από τα βίντεο* που κυκλοφορούν. Είναι προφανές ότι η Novartis είχε καλές επαφές με τους πολιτικούς και αυτό την βοήθησε στην ελληνική αγορά».

«Παίζει μπάλα με τους πολιτικούς στην Ελλάδα», τόνισε.

* Το βίντεο στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Κούλογλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, το είχε φέρει προ ημερών στο φως της δημοσιότητας ο Alpha. Σε αυτό φαίνεται ο κ. Φρουζής να μιλά σε στελέχη της Novartis και να αναφέρει ότι έχει στενές σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη και υπουργούς.