current views are: 3

14 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση11:28

Β. Κικίλιας: Όσο εκχωρείς κυριαρχικά σου δικαιώματα οι απέναντι αποθρασύνονται

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως χρησιμοποιεί όλα τα πολιτικά εργαλεία προς χάριν της εσωτερικής του ισορροπίας.

Δημοσίευση 11:28’

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως χρησιμοποιεί όλα τα πολιτικά εργαλεία προς χάριν της εσωτερικής του ισορροπίας.

«Κάθε χώρα διέπεται από ισχύ και συμφέρον. Όσο εκχωρείς κυριαρχικά σου δικαιώματα και υποχωρείς -και το κάνει ο κ. Τσίπρας γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα κι η εσωτερική πολιτική σκηνή- τόσο οι απέναντι αποθρασύνονται. Το κάνει για τα Σκόπια, το κάνει για τα Ίμια, το κάνει για τα κυριαρχικά δικαιώματα της ΑΟΖ της Κύπρου, το κάνει για τους τσάμηδες, που ξαφνικά εγείρουν αξιώσεις από την Ελλάδα», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως, όπως χρησιμοποιεί όλα τα πολιτικά εργαλεία προς χάριν της εσωτερικής του ισορροπίας και απειλεί την αξιωματική αντιπολίτευση, το ίδιο πράγμα δυστυχώς κάνει και στα εθνικά.

Σε συνέντευξή του στον Σκάι ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η ΝΔ έχει μια εθνική στάση επισημαίνοντας πως «ο κ. Κοτζιάς πριν από ένα μήνα, έδειχνε με το δάχτυλο τους πολιτικούς αντιπάλους και θριαμβολογούσε για την επιτυχία της επίσκεψης Ερντογάν στη Θράκη. Και πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολυδιάστατη και πολυσύνθετη εξωτερική πολιτική κι έχει επιτυχίες. Τώρα τι έχει να πει που το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, λέει ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος; Κι εμείς απαντήσαμε, ότι οι Τούρκοι δεν ξέρουν γεωγραφία! Οι Τούρκοι μας είπαν ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος και οι κύριοι της κυβέρνησης, απάντησαν δια του υπουργείου Εξωτερικών, ότι οι Τούρκοι δεν ξέρουν γεωγραφία. Αυτή είναι σοβαρή, στιβαρή εθνική πολιτική;», διερωτήθηκε τονίζοντας πως οι γκρίζες περιοχές του Αιγαίου πολλαπλασιάζονται η μία μετά την άλλη, με την ενδοτική πολιτική «του δε μιλάω και δεν διεκδικώ τα δικαιώματά μου».

Μάλιστα, όπως είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ έτειναν χείρα βοηθείας από την πρώτη στιγμή και προσέφεραν ουσιαστική συνεννόηση στα εθνικά θέματα, στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.


σχετικα αρθρα