ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Γεννηματά: Η αδράνεια βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα

Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου 2018, 16:41 / Ανανεώθηκε 14 Φεβρουαρίου 2018, 16:57
Φ. Γεννηματά: Η αδράνεια βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά από σύσκεψη στελεχών για το θέμα των Ιμίων.

Για μείζον λάθος εκ μέρους της κυβέρνησης που «δεν απάντησε αμέσως και κατηγορηματικά στην ιταμή τουρκική ανακοίνωση» κάνει λόγο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μετά από σύσκεψη στελεχών για το θέμα των Ιμίων.

Η κ. Γεννηματά διευκρινίζει ότι «Η Ελληνική κυριαρχία των Ιμίων έχει οριστικά καθοριστεί από το διεθνές δίκαιο, συνθήκες και συναφείς ρυθμίσεις. Δεν καθορίζεται από προκλητικές μονομερείς δηλώσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών».

«Γι’ αυτό αποτελεί  μείζον λάθος που η κυβέρνηση δεν απήντησε αμέσως και κατηγορηματικά στην ιταμή τουρκική ανακοίνωση και υποβάθμισε το θέμα μιλώντας μόνο για γεωγραφία».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει ότι «Δυστυχώς η στάση αυτή έρχεται σε συνέχεια του φιάσκου της επίσκεψης Ερντογάν» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:  «Η Κυβέρνηση οφείλει τώρα να κινητοποιηθεί ενεργά. Να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να φέρει το θέμα στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Να ενημερώσει όλους τους άλλους διεθνείς οργανισμούς, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ  και κυβερνήσεις.»

Η κ. Γεννηματά σχολιάζει ότι «Η αδράνεια βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα» και διευκρινίζει ότι «Σε κάθε περίπτωση έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Σε αντίθεση με τις επιπόλαιες ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας.»

«Θέλουμε ειρηνικές σχέσεις με τη γειτονική μας χώρα στο πλαίσιο και στη βάση των αρχών και κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών» καταλήγει η κ. Γεννηματά.