ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Άγκυρα ο Πάιατ, στον απόηχο του «θερμού επεισοδίου» Ελλάδας - Τουρκίας

Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου 2018, 16:29 / Ανανεώθηκε 14 Φεβρουαρίου 2018, 16:00
Στην Άγκυρα ο Πάιατ, στον απόηχο του «θερμού επεισοδίου» Ελλάδας - Τουρκίας
Facebook Twitter Whatsapp

Διαβουλεύσεις με τον Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον στην Άγκυρα

Στην τουρκική πρωτεύουσα θα βρεθεί αύριο και μεθαύριο ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάιατ, προκειμένου να έχει διαβουλεύσεις με τον πολιτικό του προϊστάμενο Ρεξ Τίλερσον. Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μεταβαίνει στην Άγκυρα σε προγραμματισμένη επίσκεψη, την στιγμή που η Τουρκία δείχνει επιθετικές διαθέσεις όχι μόνον στο μέτωπο του Αφρίν στη Συρία αλλά και στο Αιγαίο. 

Υπό την έννοια αυτή, η μετάβαση του κ. Πάιατ στην Άγκυρα αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον καθώς οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν λίγες μόνον ώρες μετά την προκλητική στάση των Τούρκων στην περιοχή των Ιμίων αλλά και την κατακόρυφη αύξηση της έντασης στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, μετά τον εμβολισμό του πλοίου της Ελληνικής Ακτοφυλακής «Γαύδος» από τουρκικό σκάφος. 

Ο κ. Πάιατ επιβεβαίωσε, μέσω των κοινωνικών δικτύων, την πληροφορία. 

 

 

 

 

Σύμφωνα, εξάλλου, με τις πληροφορίες από την Πρεσβεία, πέραν του κ. Τίλερσον, ο κ. Πάιατ θα έχει διαβουλεύσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Γουές Μίτσελ και αρκετούς περιφερειακούς ομολόγους του για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων. Στις συναντήσεις αυτές θα συζητηθεί επίσης και η «φιλόδοξη», όπως χαρακτηρίζεται από την αμερικανική πρεσβεία, ενεργειακή ατζέντα των ΗΠΑ. Μάλιστα, θεωρείται ότι ο συντονισμός με πρέσβεις από το Μπακού έως το Βελιγράδι είναι απαραίτητος για τη στρατηγική των ΗΠΑ.