ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: H χώρα έχει αποδεχθεί τη σύνθετη ονομασία από το 1995

Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου 2018, 21:40 / Ανανεώθηκε 14 Φεβρουαρίου 2018, 21:54
Ν. Παππάς: H χώρα έχει αποδεχθεί τη σύνθετη ονομασία από το 1995
Facebook Twitter Whatsapp

Oμιλία στο Ίλιον 

Στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έκανε αναφορά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, διευκρινίζοντας ότι η χώρα έχει αποδεχθεί τη σύνθετη ονομασία από το 1995.

Ειδικότερα, ο κ. Παππάς σε ομιλία του στο Ίλιον το βράδυ της Τετάρτης δήλωσε για το επίμαχο θέμα της ονομασίας «για το ονοματολογικό, η αλήθεια είναι πως η χώρα μας έχει αποδεχθεί τη σύνθετη ονομασία από το 1995. Ποιά άλλη συγκυρία αναζητούν οι κύριοι της ΝΔ; Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει γυρισμένα τα νώτα της προς τον Βορρά. Να συνταχθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην εθνική θέση».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις της Novartis, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υποστήριξε ότι «δεν πρέπει και δεν δικαιούται κανείς  να απειλεί μάρτυρες, η ίδια η #novartis έχει έρθει σε άλλες χώρες σε συμφωνία και έχει πληρώσει αποζημιώσεις. Σε όλο τον κόσμο αυτό που κάποιοι εδώ αποκαλούν «σκευωρία», είναι σκάνδαλο».

Ταυτόχρονα άσκησε δριμεία κριτική στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά δηλώνοντας χαρακτηριστικά «μακριά από μας η αφήγηση του success story του κυρίου Σαμαρά, της εναγώνιας προσπάθειας για την αριστερή παρένθεση η οποία δεν του  «βγήκε» και ξεχείλωσε. Προχωράμε με βαθιές τομές που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν έξω από τον καμβά της ελληνικής κοινωνίας».

 Σε ότι αφορά το σκηνικό ένταση με την Τουρκία έκανε λόγο για «τουρκικούς κύκλους», που θέλουν να «βάλουν την Ελλάδα στο κάδρο της κρίσης» και ανέφερε ότι «Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας σε όλη την περιοχή. Δεν θα κάνουμε τη χάρη σε συγκεκριμένους τουρκικούς κύκλους που θέλουν να βάλουν την Ελλάδα στο κάδρο της κρίσης και της αστάθειας».