current views are: 6

15 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση07:18

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις

Στον απόηχο της νέας έντασης στα Ίμια, αλλά και των εξελίξεων στην υπόθεση Novartis.

Δημοσίευση 07:18’

Στον απόηχο της νέας έντασης στα Ίμια, αλλά και των εξελίξεων στην υπόθεση Novartis.

Ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στην κυβέρνηση σε σχέση με το επεισόδιο στα Ίμια εμφανίστηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του, τονίζοντας ότι ”δεν γίνεται εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής”, ενώ την ίδια στιγμή μίλησε και για το σκάνδαλο Novartis και την προανακριτική επιτροπή υπογραμμίζοντας ότι ”πρόκειται για προκατασκευασμένη σύσταση προανακριτικής επιτροπής”. 

«Το 2017 έκλεισε με τον υψηλότερο αριθμό παραβιάσεων από πλευράς της Τουρκίας τα τελευταία 15 χρόνια. Είχα πει ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης στα θέματα Άμυνας είναι μεγάλες. Αυτό το αντιλαμβάνονται οι πάντες και όλοι καταλαβαίνουν γιατί δεν είχαμε ανάλογη ένταση τα προηγούμενα χρόνια. Οι πολίτες έχουν και γνώση και άποψη για τους προϊσταμένους των υπουργείων. Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις. Σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται. Δεν είναι καρναβάλι όλο το χρόνο» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Χρειάζεται ενότητα, ψυχραιμία, νηφαλιότητα, χωρίς όμως υποχωρήσεις» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι το μήνυμα είναι ότι: «Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, τα Ίμια είναι ελληνικά».

Ο αρχηγός της ΝΔ μίλησε και για το θέμα των Σκοπίων: «Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να χρησιμοποιήσει και αυτό το ζήτημα για να εξυπηρετήσει τα δικά του στενά συμφέροντα. Πήγαν να δώσουν τα πάντα. Ακόμα και την αλλαγή του συντάγματος το έβαλε στην ατζέντα μετά από αίτημα της ΝΔ.  Ο κ. Τσίπρας πόνταρε για μια ακόμα φορά στο παιχνίδι του διχασμού που ήθελε να στήσει, αλλά έπεσε ο ίδιος στην παγίδα του». 

Την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για την υπόθεση Novartis: «Μέσα σε αυτό το κλίμα έφεραν στο προσκήνιο και τη Novartis. Το σχεδίαζαν πολύ καιρό και από όλες τις ημέρες επέλεξαν την επομένη του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα. Υπάρχει σκάνδαλο Novartis και είναι παγκόσμιο και αναδείχθηκε από το FBI όχι από αριστερούς ατσίδες. Στην Ελλάδα η Novartis είχε στήσει ένα σύστημα που προκαλούσε υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων, εις βάρος των ελλήνων φορολογούμενων. Πάει πολύ να ενδύεται τον μανδύα της κάθαρσης αυτός που aντί να διευκολύνει την δικαιοσύνη, το χρησιμοποιεί για να στοχοποιήσει τους κομματικούς τους αντιπάλους»

«Η ΝΔ θα υπερψηφίσει την πρόταση για προανακριτική επιτροπή. Δεν θέλουμε να αμφιβάλει κανείς ότι θέλουμε να πέσει φως στην υπόθεση» ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης και έθεσε τα εξής ερωτήματα:

  • Γιατί η εισαγγελέας διαφθοράς δεν διαβίβασε την υπόθεση στη Βουλή από τον Νοέμβριο του 2017 όταν κατέθεσε ο πρώτος προστατευόμενος μάρτυρας;
  • Πως είναι δυνατον ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες;
  • Πως εξηγείται ότι συγκεκριμένη εφημερίδα να προαναγγέλει πριν από ένα χρόνο την εμπλοκή πρώην Πρωθυπουργό πριν καταθέσει ο προστατευόμενος μάρτυρας;
  • Πως εξηγείται η εμπλοκή των δέκα πολιτικών προσώπων χωρίς το FBI να έχει υποδείξει την ενοχή τους;
  • Πως εξηγείται η συγκάλυψη της εμπλοκής του πρώην Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή στην υπόθεση Novartis. 
  • Πως εξηγείται ότι ο κ. Τσίπρας πριν από ένα χρόνο είχε ”προφητέψει” το συμπέρασμα της υπόθεσης Novartis;

«Δίνουμε τη μάχη ενωμένοι και αποφασισμένοι. Αλλά χωρίς ποτέ να γίνουμε σαν τους συγγραφείς των ανακοινώσεων των υπογείων του Μαξίμου. Ανακοινώσεις που εκδίδονται με το εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά χρησιμοποιούν τη γλώσσα των πιο άθλιων τρολς του διαδικτύου» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. 

Πρόσθεσε, επίσης, σε σχέση με τις φαρμακευτικές δαπάνες: «Πράγματι υπήρξε υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης τα χρόνια πριν από την κρίση. Αλλά όταν η ΝΔ περιέκοψε δραστικά τη φαρμακευτική δαπάνη, ο κ. Τσίπρας έβγαζε πύρινες ανακοινώσεις. Πάει πολύ να ενδύεται το μανδύα της κάθαρσης αυτός που πολέμησε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού».

«Θέλω να θέσω ένα αυτονόητο ερώτημα που έχουν όλοι οι πολίτες. Αυτοί οι τρεις κουκουλοφόροι που δέχθηκε η Δικαιοσύνη να καταθέσουν ανώνυμα, τι ακριβώς φοβούνται; Ότι θα τους δολοφονήσει ο κ. Πικραμμένος ή ο κ. Σαμαράς; ‘H ότι θα τους δείρει ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Στουρνάρας. Αυτό που αποδείχθηκε πλέον ότι επιδιώκει η Κυβέρνηση, είναι να διασύρει τους πολιτικούς της αντιπάλους, χωρίς να δώσει τη δυνατότητα στη Βουλή να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση. Την ίδια ώρα αποκλείουν κάθε περαιτέρω διερεύνηση των καταγγελιών κατά του κ. Κουρουμπλή»; υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι ”το σκάνδαλο της Novartis το πήρε από τα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης η κυβέρνηση”. 

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για την υπόθεση των βλημάτων της Σαουδικής Αραβίας και την εμπλοκή του Π. Καμμένου: «Η συμπολίτευση θα ψηφίσει προταση που θα καταθέσει η ΝΔ για σύσταση επιτροπής για επικίνδυνη πώληση βλημάτων ελληνικού στρατού σε αμφιλεγόμενους προορισμούς, θα επιχειρήσει ο κ. Τσιπρας να επιχειρήσει το προφανές; Οτι ο κ, Καμμενος ενέπλεξε παρανόμως μεσάζοντα και αν ηταν ενήμερος για αυτές τις πρακτικές, γιατι κρίνοντας απο την προφητεία του για Novartis μου μοιάζει αδύνατο, αν είχε τσιπα ο κ Τσιπρας θα ελεγε ναι. Αλλά δεν θα ψηφίσει. Όμως να γνωρίζουν κάποιοι οτι οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες αλλάζουν και για Καμμένο και καμώματα του δεν υφίσταται καμία παραγραφή».

Κακλαμάνης – Μεϊμαράκης: «Η ομιλία του Προέδρου μας κάλυψε πλήρως»

Μετά την ομιλία Μητσοτακη το λόγο ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης επισημαίνοντας ότι: «Νομίζω ότι εκφράζω όλους τους συναδέλφους. Η ομιλία του προέδρου μας έχει καλύψει πλήρως. Και το μήνυμα που πρέπει να εκπέμψουμε σήμερα είναι ότι ο ο κ. Τσιπρας δεν κατάφερε να μας διχάσει στο θεμα της ονομασιας των Σκοπίων και δεν θα τα καταφέρει ούτε στην Novartis. Όποτε δεν χρειάζεται να τοποθετηθούμε εμείς».

Για την δήλωσή του αυτή χειροκροτήθηκε από το σύνολο της ΚΟ, ενώ την ίδια άποψη συμμερίστηκε και ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος επισήμανε: «Κυριε πρόεδρε μας καλύψατε πλήρως, δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε παραπάνω εμείς»

Κ. Μητσοτάκης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες: «Θα τα πούμε την Τετάρτη- Ενημέρωση για το Αιγαίο από τον Πρωθυπουργό»

Αποκαλυπτικός ήταν ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά την ομιλία του, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Τα μηνύματα ήταν πολλά και ξεκάθαρα τα υπόλοιπα θα του πούμε την Τετάρτη, ανάμεσα στα αλλά και αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση. Να δοθεί η δυνατότητα στους κατηγορούμενους. Να κρατήσετε αυτά που είπα για τα ζήτημα ποιότητας της δημοκρατίας, δεν είναι αδιάφορο το οικονομικό και πολιτικό κλίμα που λειτουργεί η κυβέρνηση».

Σε σχέση με το θέμα της δικογραφίας του Πάνου Καμμένου τόνισε: «Το αίτημα για Καμμένο θα έρθει σύντομα. Το ενδιαφέρον εκείνη την ημέρα θα έρθει εκείνη την ημέρα» ενώ αναφορικά με το ποιος θα τον ενημερώσει για την κατάσταση στο Αιγαίο ξεκαθάρισε ότι «Αν έχει καποιος να μου πει καποιος αυτός είναι ο πρωθυπουργός».

 


σχετικα αρθρα