current views are: 10

15 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση09:21

Ολόκληρο το κείμενο της μήνυσης Σαμαρά κατά Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου για τη Novartis

Η απάντηση του Μαξίμου

Δημοσίευση 09:21’

Η απάντηση του Μαξίμου

Μήνυση κατά του Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, φερόμενος ως εμπλεκόμενος στη δικογραφία για την υπόθεση “Novartis”. Σκληρή απάντηση εξέδωσε το Μαξίμου, κατηγορώντας τον πρώην πρωθυπουργό ότι πάσχει από “μόνιμη μανία καταδίωξης“, τονίζοντας πως “το μόνο που τον καταδιώκει έιναι το παρελθόν του“.      

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για “σκευωρία” που στήθηκε μια μέρα μετά το συλλάλητήριο για το Σκοπιανό και για “στημένους ψευδομάρτυρες”.  “Θα τους πάω ως το τέλος! Και δεν θα γλιτώσουν”, προειδοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς ζητά τη “δικαστική προστασία απέναντι σε μια πρωτοφανή χυδαία πολιτικό-δικαστική σκευωρία που εξυφάνθη και εκτελέστηκε σε βάρος μου από τη μηνυόμενη συμμορία”, ενώ χαρακτηρίζει την υπόθεση Novartis ως “το μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους“.

“Με επαναλαμβανόμενη λασπολογία, η κυβέρνηση συστηματικά επεδίωκε να κατασκευάσει ένα «σενάριο εμπλοκής» των αντιπάλων της σε διαφθορά, προκειμένου να πετύχει την πολιτική τους εξόντωση και αντιστοίχως τη δική της επιβίωση”, αναφέρει στη μήνυσή του ο πρώην επικεφαλής της ΝΔ.

Δείτε εδώ ολόκληρο το κείμενο της μήνυσης 

Εκτός από τον πρωθυπουργό, ο κ. Σαμαράς μηνύει και τους: 

  • Δημητρη Παπαγγελόπουλο, Αναπληρωτής υπουργού Δικαιοσύνης
  • Ελένη Τουλουπάκη, Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών
  • Χρήστο Nτζούρα, Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών
  • Στυλιανό Μανώλη, Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών
  • Πρόσωπο υπό την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση», άνευ λοιπών στοιχείων
  • Πρόσωπο υπό την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», άνευ λοιπών στοιχείων
  • Παντός άλλου υπευθύνου συνεργού των ανωτέρω στις μηνυόμενες πράξεις

Οκτώ αδικήματα περιλαμβάνει η μηνυτήρια αναφορά του πρώην πρωθυπουργού:

  1. Κατάχρηση εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια (άρθρο 239 περ. β’ ΠΚ), για τους 3η, 4ο και 5ο των μηνυομένων
  2. Παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ), για τους 3η, 4ο και 5ο των μηνυομένων
  3. Παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου (άρθρο 252 ΠΚ), για τους 3η, 4ο και 5ο των μηνυομένων
  4. Παραβίαση του άρθρου 22 παρ. 4, 6 ν.2472/1997, για τους 3η, 4ο και 5ο των μηνυομένων
  5. Ψευδορκία μάρτυρα (άρθρο 224 ΠΚ), για τους 6ο και 7ο των μηνυομένων
  6. Συκοφαντική δυσφήμιση (άρθρο 363 ΠΚ), για τους 6ο και 7ο των μηνυομένων
  7. Ηθική αυτουργία στα ανωτέρω αδικήματα για τους 1ο και 2ο των μηνυομένων
  8. Συμμορία (άρθρο 187 παρ. 5 ΠΚ), για τους 1ο, 2ο, 3η, 4ο και 5ο των μηνυομένων

 

Σαμαράς: Δεν θα γλιτώσουν!

Σε δήλωσή του on camera, ο κ. Σαμαράς μίλησε για “στημένους ψευδομάρτυρες” που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, προκειμένου “να εξοντώσει πολιτικούς αντιπάλους“, τονίζοντας πως “οι κατηγορίες “φωνάζουν από μακριά” ότι είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες”. 

Ολόκληρη η δήλωση του Αν. Σαμαρά:

«Σήμερα, καταθέτω μήνυση κατά του Πρωθυπουργού. Γιατί με δική του ευθύνη στήνεται μια άθλια σκευωρία. Είναι τόσο κακο-στημένη, που καταρρέει από μόνη της. Οι κατηγορίες “φωνάζουν από μακριά” ότι είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες. Και το έκαναν βιαστικά, μια μέρα μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.   

Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές, προσπαθούν με ψέματα να σπιλώσουν τους αντιπάλους τους, διχάζοντας τον Ελληνικό λαό. O μόνος τρόπος να μην παίξουμε το παιγνίδι όσων πετούν “λάσπη στον ανεμιστήρα”, είναι να τους καθίσουμε στο σκαμνί και να αποδείξουμε εμείς τη σκευωρία τους.           

Αλλά υπάρχει και πολιτικός λόγος: Γιατί στο μέλλον, κάθε νέα Κυβέρνηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί στημένους ψευδομάρτυρες για να εξοντώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτό, όμως, θα ήταν το τέλος της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιβάλει καθεστώς “Μαδούρο” στην Ελλάδα! 
           
Οι συκοφάντες ξεχνάνε ότι ήταν η Κυβέρνησή μας που χτύπησε αποτελεσματικά τη διαφθορά στο χώρο του φαρμάκου. Μειώνοντας δραστικά το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης. Ενώ η τότε αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα καταψήφιζε τα μέτρα με τα οποία εμείς χτυπάγαμε την ασυδοσία.
           
Αυτοί λοιπόν, που συμμάχησαν τότε με τα συμφέροντα, κατηγορούν σήμερα όσους χτύπησαν τότε τη διαφθορά. Αν το δεχθούμε αυτό, κανείς δεν θα αγγίξει τη διαφθορά στο μέλλον! Και δεν θα αρκεστώ να καταπέσει η εναντίον μoυ σκευωρία. Θα το φτάσω ως το τέλος, για να αποκαλυφθεί ποιος την έκανε, ποιοι συνεργάστηκαν μαζί του και γιατί. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές. Αυτοί να δούμε πως θα κρυφτούν. 
           
Η εθνική ομοψυχία στηρίζεται στην αλήθεια. Όχι στις συκοφαντίες! Η αλήθεια, λοιπόν, θα λάμψει. Και η αλήθεια φοβίζει τους θρασύδειλους.
           
Χθες, μόλις, μας είπαν οι Ευρωπαίοι πως ο Τσίπρας χρέωσε τον Ελληνικό λαό όχι με 100, αλλά με 200 δισεκατομμύρια! Κι έχουν το θράσος να μιλάνε. Όμως θα λογοδοτήσουν!          

Αυτοί που βγήκαν με ψέματα, πολιτεύθηκαν με ψέματα και σήμερα καταφεύγουν σε συκοφαντίες, θα λογοδοτήσουν. Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική Δημοκρατία, πάντως, δεν θα την ανατρέψουν! Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο! Θα τους πάω ως το τέλος! Και δεν θα γλιτώσουν».

Τσίπρας: Να μηνύσει και το παρελθόν του που τον καταδιώκει

Για «μόνιμη μανία καταδίωξης» κατηγορεί ο Αλέξης Τσίπρας τον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του για την υπόθεση της Novartis.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται: 

«Ανυπομονούμε να διαβάσουμε τη νέα συνωμοσιολική θεωρία του σε μόνιμη μανία καταδιώξεως τελούντος κυρίου Σαμαρά».

«Ο μόνος, ωστόσο, που τον καταδιώκει είναι το παρελθόν του. Του συνιστούμε να μηνύσει και αυτό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Παπαγγελόπουλος: Ευχαριστώ τον κ. Σαμαρά…

Με μία ανακοίνωση, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καταφέρεται κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του για την υπόθεση της Novartis.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ευχαριστώ τον κ. Σαμαρά για τις υπερφυσικές ικανότητες που μου αποδίδει, οι οποίες μου επιτρέπουν,για ένα διεθνές σκάνδαλο,να προκαλώ και να χειραγωγώ έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο και να καθοδηγώ ακόμα και το FBI, το οποίο oκύριος Σαμαράς παρέλειψε να μηνύσει.

Είναι προφανής ο στόχος του για αντιπερισπασμό, αποπροσανατολισμό και εκφοβισμό δικαστικών λειτουργών και μαρτύρων». 


σχετικα αρθρα