current views are: 5

15 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση13:54

ΠΓΔΜ: Άμεσα οι αλλαγές ονομάτων σε αεροδρόμιο και αυτοκινητόδρομο

Το αεροδρόμιο θα μετονομαστεί σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» και ο αυτοκινητόδρομος της χώρας, που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα, σε αυτοκινητόδρομο «Φιλία».

Δημοσίευση 13:54’

Το αεροδρόμιο θα μετονομαστεί σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» και ο αυτοκινητόδρομος της χώρας, που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα, σε αυτοκινητόδρομο «Φιλία».

Προχωρούν άμεσα οι μετονομασίες του αεροδρομίου αλλά και του αυτοκινητοδρόμου της ΠΓΔΜ, καθώς σήμερα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου από την 6η Φεβρουαρίου.

Το αεροδρόμιο θα μετανομαστεί σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» και ο αυτοκινητόδρομος της χώρας, που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα, σε αυτοκινητόδρομο «Φιλία».

Όπως δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της δημόσιας εταιρείας διαχείρισης του οδικού δικτύου της ΠΓΔΜ, Ζόραν Κιτάνοφ, με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της σχετικής απόφασης, η εταιρεία θα προχωρήσει άμεσα στην αφαίρεση των υπαρχουσών 19 πινακίδων κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, στις οποίες αυτός φέρει την ονομασία «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας», και στην τοποθέτηση νέων με την ονομασία «Φιλία».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε ανάλογες ενέργειες αναμένεται να προχωρήσει άμεσα και η διοίκηση της τουρκικής εταιρείας «TAV», η οποία από το 2010 διαχειρίζεται τον αερολιμένα των Σκοπίων, καθώς με τη δημοσίευση της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου της ΠΓΔΜ,το αεροδρόμιο των Σκοπίων, από «Μέγας Αλέξανδρος», όπως ονομάζεται από το 2006, μετονομάζεται πλέον σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων».

Τη μετονομασία του αεροδρομίου και του αυτοκινητοδρόμου είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, στις 24 Ιανουαρίου, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.


σχετικα αρθρα