current views are: 7

15 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση19:56

Συνεχείς συνεδριάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis – Ποιοι θα συμμετέχουν στην προανακριτική

Πυρετώδεις προετοιμασίες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 19:56’

Πυρετώδεις προετοιμασίες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη είναι η κινητικότητα στο δεύτερο όροφο της Βουλής τις τελευταίες ώρες, όπου εδρεύουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της συζήτησης στην Ολομέλεια την Τετάρτη για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής.

Χθες, Τετάρτη, συνεδρίασε το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας με τους επικεφαλής να καταρτίζουν σιγά – σίγα τη λίστα των 10 βουλευτών που θα μετέχουν στην επιτροπή.

Από το κυβερνών κόμμα θεωρούν την όλη διαδικασία εξαιρετικά σημαντική επενδύοντας για άλλη μια φορά στο «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς στα ζητήματα της διαφθοράς απέναντι στη ΝΔ.

Για αυτό το λόγο κοινοβουλευτικές πηγές εξηγούσαν στο Newpost.gr πως η «ομάδα» των βουλευτών που θα συμμετέχουν στη διαδικασία της Επιτροπής καταρτίζεται με τρία βασικά δεδομένα:

  • Βουλευτές που έχουν καλή γνώση στα ζητήματα υγείας
  • Νομικοί
  • Βουλευτές με ειδικό «πολιτικό βάρος», ώστε να είναι σε θέση αναλάβουν τη διαδικασία στα «δύσκολα».

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος είχε αναλάβει όλες τις προηγούμενες ημέρες το μεγαλύτερο κομμάτι της σύνταξης της πρότασης για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής μαζί με τον Κώστα Δουζίνα και τον Σπύρο Λάππα. Δεν αποκλείεται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης να είναι ο εισηγητής για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια την Τετάρτη.

Για τη θέση του προέδρου της προκαταρκτικής Επιτροπής τις τελευταίες ώρες έχει πέσει στο τραπέζι και το όνομα του Θεόδωρου Δρίτσα, καθώς θεωρείται πως με την εμπειρία του θα μπορέσει να φέρει εις πέρα τη διαδικασία.

Το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανό να συνέλθει και αύριο προκειμένου να πάρει τις τελικές του αποφάσεις.


σχετικα αρθρα