Για «κοροϊδία του ελληνικού λαού» κατηγόρησε την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπροσώπου της, Γιάννη Μιχελάκη, «καθώς, από τη μια, υπόσχεται προς κάθε κατεύθυνση ότι θα μειώσει το κράτος, ενώ, από την άλλη, το μεγαλώνει». Μέσα σε 20 μήνες, δημιούργησε 41 Γενικές και ειδικές γραμματείες, νομικά πρόσωπα και αυτοτελείς υπηρεσίες, που αυξάνουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας του κράτους, ενώ, την ίδια ώρα, μεθοδεύει απολύσεις και ταυτόχρονα κάνει προσλήψεις, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

«Μιλά για περιορισμό του κράτους και προχωρά στη διόγκωσή του, ενώ αντίθετα, αναβάλλει διαρκώς τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών, που επίσημα ανακοινώνονται», προσθέτει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος επικρίνει την κυβέρνηση πως εγκατέλειψε το σχέδιο που είχε δρομολογήσει η Ν.Δ. για την κατάργηση περίπου 250 οργανισμών, ενώ, πριν ένα χρόνο, ανήγγειλε ότι θα προχωρούσε σε καταργήσεις περίπου 30 οργανισμών.

«Δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Παπανδρέου ότι είναι πρόκληση να μιλά για μείωση του κόστους της λειτουργίας του κράτους και να καταλήγει στο αντίθετο; Δεν αντιλαμβάνεται ότι είναι αντιφατικά όσα λέει και όσα κάνει; Το συμπέρασμα είναι ένα: Δεν μπορούν στο ΠΑΣΟΚ να ξεφύγουν από τον κακό εαυτό τους. Αυτοί έφτιαξαν το υδροκέφαλο κράτος των συνδικαλιστών. Οι δικές τους κομματικές σκοπιμότητες διογκώνουν το κράτος. Οι δικές τους κομματικές σκοπιμότητες εμποδίζουν την εξυγίανσή του», καταλήγει ο κ. Μιχελάκης.