current views are: 5

16 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση13:37

Ντιμιτρόφ για Σκοπιανό: Έχουμε διαφορές με την Ελλάδα

Συνέντευξη σε βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό

Δημοσίευση 13:37’

Συνέντευξη σε βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό

Διαφορές με τον Νίκο Κοτζιά στον τρόπο επίλυσης του ονοματολογικού διαπιστώνει ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ, σε συνέντευξή του σε βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό.

«Είμαστε ένα πολύ περήφανο έθνος, όπως όλα τα Βαλκάνια. Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε σε όλη την Ευρώπη πως εδώ, στα Βαλκάνια, μπορούμε να δράσουμε ως Ευρωπαίοι. Η μάχη είναι μεταξύ των δυνάμεων που εκπροσωπούν το μέλλον και όσων εκπροσωπούν το παρελθόν. Θέλω ο λαός μου να αισθάνεται περήφανος όταν επιλύουμε κάτι (…)», σημείωσε ο κ. Ντιμιτρόφ και υπογράμμισε ότι αυτή την περίοδο ο εθνικισμός είναι εξασθενημένος στην ΠΓΔΜ:

«Γι αυτό τον λόγο είμαστε πολύ ευγνώμονες με τη Βουλγαρική προεδρία καθώς σε μια δύσκολη κατάσταση για την Ευρώπη – μαζί με το Brexit και την προσφυγική κρίση-  κατάφερε να φέρει πίσω στην ατζέντα τα Δυτικά Βαλκάνια. Είναι πολύ σημαντικό να προλάβουμε αυτό το τρένο. Είμαστε το δωμάτιο αναμονής για πολύ καιρό, είναι εξόχως σημαντικό για εμάς, και είναι επίσης πολύ σημαντικό για την σταθερότητα στην περιοχή».


σχετικα αρθρα