ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Σε πραγματικό χρόνο η ενημέρωση Τσίπρα για την κρίση στα Ίμια

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 16 Φεβρουαρίου 2018, 20:41 / Ανανεώθηκε 16 Φεβρουαρίου 2018, 20:41
Μαξίμου: Σε πραγματικό χρόνο η ενημέρωση Τσίπρα για την κρίση στα Ίμια
Facebook Twitter Whatsapp

Από τη νύχτα της Δευτέρας υπήρξε επικοινωνία των διπλωματικών συμβούλων του Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση των ανοιχτών γραμμών που υπήρξαν το βράδυ της Δευτέρας μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Ναυτιλίας δεν αφήνουν από το κυβερνητικό στρατόπεδο, τονίζοντας πως η ενημέρωση για τον εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού στα Ίμια έγινε σύμφωνα με όσα προβλέπονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες όχι μόνο ο πρωθυπουργός γνώριζε για το περιστατικό σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, αλλά ήδη από τη νύχτα της Δευτέρας υπήρξε επικοινωνία των διπλωματικών συμβούλων του Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ. Αυτή η πρώτη επαφή οδήγησε στο τηλεφώνημα των δυο ηγετών την επόμενη ημέρα όπου δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις.

Το σχόλιο των αξιωματούχων του Μεγάρου Μαξίμου έρχεται σε συνέχεια δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Τσίπρας δεν ενημερώθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για το περιστατικό, αλλά από στενό συνεργάτη του που είχε συνομιλήσει με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη. Μάλιστα σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα έκαναν λόγο για καθυστερημένη ενημέρωση του πρωθυπουργού.