ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζησωκράτης: Η κυβέρνηση δημιουργεί σκιές για τους αντιπάλους της

Δημοσίευση 18 Φεβρουαρίου 2018, 15:57 / Ανανεώθηκε 18 Φεβρουαρίου 2018, 15:57
Χατζησωκράτης: Η κυβέρνηση δημιουργεί σκιές για τους αντιπάλους της
Facebook Twitter Whatsapp

«Όπως εξελίχθηκε η υπόθεση, η σύσταση προκαταρτικής ήταν, βεβαίως, υποχρεωτική και μονόδρομος», τονίζει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως «το σκάνδαλο της  Novartis είναι πράγματι μεγάλο και παγκόσμιο. Και είναι προφανές ότι απαιτείται πλήρης διαλεύκανση όλων των πτυχών του. Και οπωσδήποτε και της ελληνικής».
Διευκρίνισε όμως ότι αυτό πρέπει να γίνει «με σεβασμό των στοιχειωδών κανόνων. Όπως είναι η απόλυτη διάκριση πολιτικής και δικαστικής εξουσίας. Όπως είναι η διαρκής υπενθύμιση ότι η αναγραφή ενός ονόματος σε μια δικογραφία δεν συνιστά απαραίτητα ένδειξη ενοχής. Όπως είναι η αποφυγή  εμπρηστικών σχολίων».

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν ακολούθησε και δεν ακολουθεί κανένα από αυτούς  τους κανόνες. Οι εσπευσμένες δηλώσεις κορυφαίων υπουργών της, που ξεπερνούσαν ευθέως την… οφειλόμενη δημόσια επίδειξη της μη γνώσης της δικογραφίας, οι υπαινιγμοί και οι απειλές,  αυτή η άγρια χαρά που αποπνέουν, δεν μπορεί να κρύψουν ότι προσπαθούν να μετατρέψουν σε μηχανισμό λάσπης και εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων τους ένα υπαρκτό σκάνδαλο, υπερτιμολόγησης φαρμάκων, χρηματισμού γιατρών, εξαγοράς κρατικών υπαλλήλων και ενδεχόμενης δωροδοκίας πολιτικών προσώπων.  Και μόνο ο χρονισμός της…αμελλητί κατάθεσης της δικογραφίας, μια μέρα μετά το συλλαλητήριο  της Αθήνας, αλλά και η επιδεικτική παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναδεικνύει πολιτική παρέμβαση στη δικογραφία», πρόσθεσε. 

Αναφερόμενος στη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής σημείωσε «Ο στόχος της κυβέρνησης είναι έκδηλος: η δημιουργία σκιών, που θα βαραίνουν τους πολιτικούς αντιπάλους. Οι ύποπτοι,  που θα μένουν ύποπτοι μέχρι τις επόμενες εκλογές…

Όπως εξελίχθηκε η υπόθεση, η σύσταση προκαταρτικής ήταν, βεβαίως, υποχρεωτική και  μονόδρομος. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, από την πρώτη στιγμή, ζήτησε να χυθεί παντού άπλετο φως. Και θα στηρίξει όλες τις ενέργειες της Δικαιοσύνης για την αναζήτηση της αλήθειας, προς πάσα κατεύθυνση ανεξαιρέτως.  
Η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής  την προσεχή Τετάρτη είναι βέβαιο πως θα αναδείξει σημαντικές πλευρές μιας εξυφαινόμενης πολιτικής σκευωρίας στο πλαίσιο του πραγματικού σκανδάλου της Novartis.

Αλλά και η συνέχεια στην Προκαταρκτική θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής θα υπερψηφίσουν την σύσταση Προκαταρκτικής και δεν θα σταθούν σε διαδικαστικού χαρακτήρα λεπτομέρειες, πέρα από την όποια μικροπολιτική σκοπιμότητα που πιθανόν να υποκρύπτεται».