current views are: 7

20 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση19:09

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Κουρουμπλή

Την Καθαρά Δευτέρα

Δημοσίευση 19:09’

Την Καθαρά Δευτέρα

«Θύμα» των τουρκικών προκλήσεων έπεσε ο υπουργός Ναυτιλίας, την Καθαρά Δευτέρα στο πλαίσιο επίσκεψης του σε στρατιωτικό φυλάκιο στη νήσο Στρογγύλη.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, Ελικόπτερο Σινούκ που μετέφερε στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή απογειώθηκε από τη Μεγίστη με προορισμό το στρατιωτικό φυλάκιο στη Στρογγύλη, ωστόσο στις 09:20 όταν το ελικόπτερο προσέγγιζε τη Στρογγύλη, έλαβε το ακόλουθο μήνυμα: «Απομακρυνθείτε άμεσα! Πετάτε μέσα σε τουρκικό εναέριο χώρο».

Το πλήρωμα αγνόησε την τουρκική πρόκληση και το Σινούκ με τον έλληνα υπουργό προσγειώθηκε κανονικά στη Στρογγύλη. Σχεδόν ταυτόχρονα οι Τούρκοι έστειλαν μαχητικά F-16 και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Άμεσα, ελληνικά μαχητικά από το Καστέλι της Κρήτης βρέθηκαν στον αέρα. Το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 10:30 από τη Στρογγύλη με προορισμό τη Σύμη.

Στη διαδρομή, τουρκικά μαχητικά που καταδιώκονταν από ελληνικά F-16 πετούσαν μπροστά, χαμηλά και σε απόσταση 2,5 μιλίων από το Σινούκ, χωρίς όμως να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο.

 Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και το ελληνικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 11:30 στη Σύμη.


σχετικα αρθρα