current views are: 13

21 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση12:11

Σφοδρή επίθεση Παπαγγελόπουλου σε Σαμαρά και Άδωνι – Γεωργιάδης: «Θα πάτε φυλακή»

“Τα γελοία και ανήθικα ψέματα και συκοφαντίες κάποιων με έχουν εξοργίσει”, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Δημοσίευση 12:11’

“Τα γελοία και ανήθικα ψέματα και συκοφαντίες κάποιων με έχουν εξοργίσει”, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Μάλιστα τα αίματα άναψαν επικίνδυνα με αφορμή αναφορά του στον Άδωνι Γεωργιάδη, που προκάλεσε την οργή του δεύτερου και την ανταλλαγή …φιλοφρονήσεων.

«Τα γελοία και ανήθικα ψέματα και συκοφαντίες κάποιων με έχουν εξοργίσει. Έχω ιδιαίτερη εκτίμηση για κάποιους από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση. θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα σε βάρος τους! Και αν προκύψει όμως δε θα πω οτιδήποτε σε βάρος τους. Η σχέση μας έρχεται από παλιά αλλά άφιλος δεν υπήρξα ποτέ», είπε αρχικά ο κ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε βάζοντας στο στόχαστρο τον πρώην πρωθυπουργό: «το τεκμήριο αθωότητας κατακρεουργήθηκε από κ. Σαμαρά! Είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ στις ανοίκειες συκοφαντικές επιθέσεις! Αντιλαμβάνομαι τη δυσχερή θέση κάποιων και εύχομαι να αποδειχθούν όλοι αθώοι. Πρέπει να καταλάβουν όμως ότι οι αντιδράσεις τους δεν τους βοηθούν καθόλου! Υπάρχει λογικός άνθρωπος που μπορεί να σκεφτεί ότι για διεθνές σκάνδαλο εγώ ως εκτελεστικός βραχίονας του Τσίπρα,  έστησα και καθοδηγώ τέτοια σκευωρία; Αν ισχύει αυτό αδικούμαι και θα πρέπει να αναλάβω καθήκοντα διοικητού της CIA».

Ακόμα ανέφερε πως η πρώην προϊσταμένη της εισαγγελέας διαφθοράς κ. Ράικου συμπεριέλαβε στην επιστολή παραίτησής της καταγγελίας για σχέδιο ηθικής της εξόντωσης απτά μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου και στοχοποίησή της από παράκεντρα εξουσίας που στόχο έχουν της συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που επιδιώκουν τη παρεμπόδιση της έρευνας για τη Novartis. «Τι ακριβώς εννοεί η κ. Ράικου με τις καταγγελίες της; Μήπως έβλεπε που οδηγούσε η έρευνα; Μήπως ήθελε αν αποφύγει αυτά που υφίσταται η εισαγγελέας κατά διαφθοράς;», αναρωτήθηκε.

  Ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης των μαρτύρων, των δικαστικών ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού, σημειώνοντας πως ο κ. Σαμαράς στη μήνυσή του ανέφερε την ιδιότητά του ως διοικητής της ΕΥΠ το 2009. « Δε ντρέπομαι γι’ αυτό, όμως ας αναρωτηθούν οι απλοί νεοδημοκράτες τα κίνητρα των αναφορών αυτών!», σημείωσε και πρόσθεσε: «προσπαθείτε να συνδέσετε τη δήθεν σκευωρία με το Μακεδονικό! Πως εξηγείται να γνωρίζω μήνες πριν ότι θα προέκυπτε θέμα μακεδονικού; Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που το χρησιμοποιεί ως άλλοθι το Μακεδονικό το έκανε και το 93’ για να ρίξει τη κυβέρνηση», είπε και πρόσθεσε: «Οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους! Τι εννοεί ότι θα μας πάει μέχρι το τέλος; Ελπίζω ότι δεν εννοεί τη φυσικά μας ή ηθική μας εξόντωση. Κάποιοι αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη για ότι συμβεί σε βάρος εισαγγελέων και μαρτύρων, ακόμα και μια γλάστρα να πέσουν στο κεφάλι τους ξέρετε τι θα σκεφτούν όλοι!».

Η σύγκρουση με Άδωνι και το άνοιγμα των τηλεφωνικών συνομιλιών

Ωστόσο μια αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, στον Άδωνι Γεωργιάδη για δήλωσή του περί «άτυπης» και όχι «μερικής» ενημέρωση όπως είπε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ.

«Επειδή δεν μπορείτε να πάρετε (σ.σ. τη δικογραφία) άρα αυτό που κάνατε είναι άτυπο! Και η παρανομία και η παραβίαση του Συντάγματος έγκειται σε αυτό!», είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ανεβάζοντας τους τόνους: «την ίδια μέρα ο κ. Παπαγγελόπουλος γνώριζε τι έλεγε ο φάκελος πριν ακόμα έρθει στη βουλή και ανέλυε στη τηλεόραση την υπόθεσή μου. Γατί φοβηθήκατε να ανοίξουμε τα τηλέφωνά σας; Μήπως γιατί μιλάγατε με τη κ. Τουλουπάκη 25 φορές τη μέρα; Αν τα ανοίξετε θα πάτε φυλακή! Αλλά θα έρθει και αυτή η μέρα!».

«Δε πρόκειται να τον ακολουθήσω σε αυτό το σόου εντυπώσεων! Να μου μιλάτε στο πληθυντικό γιατί εκπροσωπείτε μια μεγάλη παράταξη», απάντησε αρχικά ο κ. Παπαγγελόπουλος και δήλωσε πως όταν έρθει ο φάκελος της δικογραφίας στη Βουλή με τη μήνυση εις βάρος του θα ζητήσει να συσταθεί προανακριτική και ν’ ανοίξουν τα τηλέφωνα όχι μόνο τα δικά του αλλά και άλλων.

Δείτε την παρέμβαση του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης στη συζήτηση για την προανακριτική σχετικά με την υπόθεση Novartis:


σχετικα αρθρα