<img src="https://certify.alexametrics.com/atrk.gif?account=bmSkk1acFHS1cvhttps://certify.alexametrics.com/atrk.gif?account=bmSkk1acFHS1cv" style="display:none" height="1" width="1" alt="" />

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτρουμάνης: Φέρομαι να έχω εμπλοκή με βάση μια γελοία μαρτυρία

Δημοσίευση 21 Φεβρουαρίου 2018, 16:42 / Ανανεώθηκε 21 Φεβρουαρίου 2018, 17:41
Facebook Twitter Whatsapp

«Η παρέμβασή μου σήμερα σε κανονικές συνθήκες θα μπορούσε να περιοριστεί σε μία φράση. Είμαι απόλυτα καθαρός, ουδεμία εμπλοκή έχω με αυτό ή κάποιο άλλο σκάνδαλο. Ψάξτε τους λογαριασμούς μου. Δεν θα βρείτε τίποτα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πεποίθηση ότι διασύρεται και συκοφαντείται στην υπόθεση της Novartis διατύπωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης από το βήμα της Βουλής, προσθέτοντας ότι είναι εξοργισμένος για την σπίλωσή του χωρίς κανένα στοιχείο.

Όπως υποστήριξε: «Δεν είχα φανταστεί ότι θα βρισκόμουν στο βήμα για να δώσω εξηγήσεις ως φερόμενος εμπλεκόμενος στην υπόθεση ενός σκανδάλου. Πραγματικά ξαφνιάστηκα και είμαι εξοργισμένος. Για όσους δεν γνωρίζουν την πορεία μου να θυμίσω ότι υπηρέτησα την κοινωνική ασφάλιση για 30 χρόνια από απλός υπάλληλος μέχρι και υπουργός. Ανέλαβα καθήκοντα υφυπουργού και έπειτα αναπληρωτή υπουργού και υπουργού την περίοδο της «καταιγίδας» που έπληττε τη χώρα. Για τις πολιτικές μου επιλογές δέχθηκα μια πρωτόγνωρη σε ένταση κριτική η οποία συνοδεύτηκε από ύβρεις, προπηλακισμούς, επιθέσεις απειλές και προσβολές. Ήταν η περίοδος που δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω γιατί κινδύνευε η σωματική μας ακεραιότητα, γιατί είχαμε στοχοποιηθεί πολιτικά ως υπεύθυνοι με ηθικούς αυτουργούς όσους συνέπραξαν με το κίνημα των αγανακτισμένων. Όλα αυτά προσωπικά τα έχω ξεπεράσει. Φέρομαι να έχω εμπλοκή με βάση μια γελοία μαρτυρία».

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε: «Η παρέμβασή μου σήμερα σε κανονικές συνθήκες θα μπορούσε να περιοριστεί σε μία φράση. Είμαι απόλυτα καθαρός, ουδεμία εμπλοκή έχω με αυτό ή κάποιο άλλο σκάνδαλο. Ψάξτε τους λογαριασμούς μου. Δεν θα βρείτε τίποτα. Όμως δεν είμαστε σε κανονικές συνθήκες γιατί δεν υφίσταται το τεκμήριο της αθωότητας έτσι όπως γίνεται ο δημόσιος διάλογος.  Υπήρξε κορυφαίος υπουργός που είπε: «Ας αποδείξουν ότι είναι αθώοι». Είμαι εξοργισμένος για την εντελώς άδικη για την σπίλωση μου χωρίς κανένα στοιχείο. Όλα όσα λέγοντας για μένα δεν έχουν καμία απολύτως βάση. Είμαι εδώ όχι για να απολογηθώ αλλά για να διαμαρτυρηθώ έντονα για τις αήθεις μεθοδεύσεις και πρακτικές μέσα από τις οποίες εμπλέκεται το όνομα μου στην υπόθεση Novartis».

Σύμφωνα, επίσης με τον κ. Κουτρουμάνη: «Είχα αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα τις κατασπατάλησης… Στο ερώτημα αν υπάρχει σκάνδαλο τώρα... Βεβαίως και υπάρχει σκάνδαλο και δεν είναι το μόνο. Στο χώρο της υγείας υπάρχουν διαχρονικά σκάνδαλα και πιο μικρά και πιο μεγάλα. Όταν ήρθα στην κυβέρνηση άσκησα τα καθήκοντα μου υποδειγματικά και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Εμείς και προσωπικά εγώ 23 Απριλίου του 2010 στις διαπραγματεύσεις παρουσιάσαμε ολοκληρωμένο σχέδιο μείωσης και εξορθολογισμού της δαπάνης».

Πρόσθεσε, δε ότι: «Με αυτά θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε τις μεγάλες μειώσεις που απαιτούσαν να κάνουμε στις συντάξεις.  Οι επιλογές μας και οι δράσεις συνεχίστηκαν και από τις υπόλοιπες κυβερνήσεις. Το γεγονός ότι η τρόικα υιοθέτησε το σχέδιο δεν σημαίνει ότι μας το επέβαλε. Το σχέδιο ήταν δικό μας, ήταν προεκλογικό μας σχέδιο. Από το 2004 έως το 2009 υπήρχε εκτροχιασμός. Διασύρομαι και συκοφαντούμαι. Με ποιο δικαίωμα; Δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα στη διαδρομή μου να αμφισβητηθεί το ήθος και η ακεραιότητα μου. Έφυγα φτωχότερος και χρεωμένος από την πολιτική. Επέλεξα να είμαι τίμιος γιατί αυτό ήταν και είναι στάση ζωής. Δεν ανέχομαι να κατηγορούμαι όταν έδωσαν την ψυχή μου σε αυτό το υπουργείο. Γέρασα δέκα χρόνια εκείνη την περίοδο. Ο κ. Φρουζής ήρθε σαν αντιπρόεδρος του ΣΦΕΕ. Ποτέ κατά μόνας, ποτέ δεν μου ζήτησαν τίποτα. Για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μιλάτε όταν σπιλώνεται ανθρώπους σαν εμένα και το λέω κοιτάζοντας σας στα μάτια. Όλες οι κατηγορίες πρέπει να διερευνηθούν με τους μάρτυρες παρόντες στη Βουλή».