ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Πολάκη για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Δημοσίευση 21 Φεβρουαρίου 2018, 18:37 / Ανανεώθηκε 22 Φεβρουαρίου 2018, 14:20
Facebook Twitter Whatsapp

Σοβαρή καταγγελία Άδωνι για απόκρυψη φακέλου που εμπλέκει συγγενή του Υπουργού Υγείας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε μια υπόθεση που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία και για την οποία αποκάλυψε ότι τα πορίσματα της έχουν κρυφτεί σε συρτάρια, αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για την υπόθεση Νοvartis: Σε αυτη της 4χρονης Μελίνας, η οποία έσβησε μέσα σε λίγες ώρες στο νοσοκομείο Ηρακλείου το 2015.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ: «Η επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου είναι η δεύτερη μάνα του κ. Τζανακόπουλου. Η κ. Παπασπύρου έχει στα συρτάρια της και του ΣΕΥΥΠ, και με εντολή της είναι κλειδωμένα, τα πορίσματα για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας στο Ηράκλειο, για τον οποίο ευθύνεται η κυρία Πολάκη (σ.σ. η εξαδέλφη του υφυπουργού Υγείας αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη). 

«Να το πάρει ο πατέρας να δει πως πέθανε το παιδί του. Από εσάς που το καλύπτετε. Πέθανε το παιδί τεσσάρων ετών. Αντί να ρίξετε φως, επιτρέπετε στην κ. Παπασπύρου και τον κ. Πολάκη να συγκαλύπτουν τον θάνατο. Και έρχεστε στη Βουλή και μιλάτε» κατέληξε. 

Η απάντηση Πολάκη

Απαντώντας στην καταγγελία του κ. Γεωργιάδη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τονίζοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να πατήσουν στο θάνατο ενός κοριτσιού για να πλήξουν αυτούς που νομίζουν ότι τους κυνηγούν. Αν βρεθεί ένας να πει ότι για αυτή την υπόθεση σήκωσα το τηλέφωνο για να πω να κάνουν αυτό ή εκείνο. Είναι ντροπή η εκμετάλλευση του θανάτου ενός παιδιού».

Ανταπαντώντας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι είναι «προφανώς έχει βγει επιβαρυντικό πόρισμα για τη Νεκταρία Πολάκη και παραμένει στο συρτάρι».

Τι λέει η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

Απαντώντας στα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ουδέποτε είχα υπόθεση συγγενούς του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη. Αύριο θα διερευνήσω πού βρίσκεται η υπόθεση αυτή.

Όπως πληροφορήθηκα, την είχε το ΣΕΥΥΠ (Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας) και αύριο θα γνωρίζω λεπτομέρειες για το θέμα.

Θυμίζω ότι στο ΣΕΥΥΠ προϊσταται Γενικός Επιθεωρητής. Ως γνωστόν, εγώ είμαι Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης».