current views are: 11

21 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση17:26

Μητσοτάκης για Novartis: Επικίνδυνη για τη Δημοκρατία η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα

Τι θα πει στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ

Δημοσίευση 17:26’

Τι θα πει στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ

Με σφοδρή επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα στον οποίο θα απευθυνθεί με πολλές προσωπικές κριτικές αναφορές, αναμένεται να τοποθετηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ολομέλειας στη συζήτηση για τη Novartis.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, μεταξύ άλλων θα τονίσει:

  • «Η δική μας θέση είναι καθαρή. Φως στο σκοτάδι. Να μάθουμε την αλήθεια, να ξηλώσουμε το κύκλωμα, να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται, όποιοι και αν είναι. Στήστε μια κάλπη με ένα ερώτημα. Ναι ή όχι στη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής. Σε αυτό το ερώτημα εμείς ψηφίζουμε ναι. Αλλά δεν θα νομιμοποιήσουμε μια διαδικασία που έχει ως μόνο στόχο τη δημόσια διαπόμπευση των αντιπάλων σας».
  • «Σε κάθε περίπτωση σας προειδοποιούμε να μην τολμήσετε να κλείσετε την Προανακριτική Επιτροπή χωρίς να έρθουν όλα στο φως. Δικαιοσύνη με ανώνυμες κατηγορίες και κατασκευασμένα κατηγορητήρια δεν υπάρχει σε μια Δημοκρατία. Οι μάρτυρες πρέπει να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής και κατ’ αντιπαράσταση με τους εγκαλούμενους πολιτικούς. Εδώ στη Βουλή. Μπροστά σε αυτούς που κατηγορούν».
  • «Αυτό που ευλόγως απασχολεί σήμερα τους πολίτες είναι ότι σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία, όπως η σημερινή, το ελληνικό πολιτικό σύστημα εμφανίζεται σπαρασσόμενο. Νομίζετε ότι αυτά που γίνονται σήμερα στη Βουλή δεν τα βλέπουν οι γείτονές μας;  Δεν τα βλέπουν οι ξένοι επενδυτές που επιζητούν σταθερότητα για να επεκτείνουν στην χώρα μας την οικονομική τους δραστηριότητα;»
  • «Αποδεικνύεται πια περίτρανα ότι η κυβέρνηση δεν είναι επικίνδυνη μόνο για την οικονομία αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία.  Παρεμβαίνει απροκάλυπτα στο έργο της Δικαιοσύνης. Μετατρέπει την δημόσια τηλεόραση σε εργαλείο απροκάλυπτης  προπαγάνδας. Καλλιεργεί ένα κλίμα ακατάσχετης συνωμοσιολογίας που προωθεί τη χυδαιότητα στη θέση του πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου».

σχετικα αρθρα