current views are: 10

21 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση18:11

Βενιζέλος για Novartis: Η μεγαλύτερη και η προχειρότερη σκευωρία της μεταπολίτευσης

«Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Υποθέτω ότι μπήκε από συνήθεια γιατί κάποιοι δεν έχουν βάλει μυαλό».

Δημοσίευση 18:11’
Βενιζέλος

«Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Υποθέτω ότι μπήκε από συνήθεια γιατί κάποιοι δεν έχουν βάλει μυαλό».

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την υπόθεση Novartis.

«Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Υποθέτω ότι μπήκε από συνήθεια γιατί κάποιοι δεν έχουν βάλει μυαλό».

Όπως είπε έτσι τοποθετήθηκε «στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη Δημοκρατία, γιατί αυτό διακυβεύεται». Αναρωτήθηκε γιατί έγινε αυτό τώρα και υποστήριξε ότι είχε προαναγγελθεί ως κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο.

Εξηγώντας γιατί γίνεται αυτό τώρα είπε ότι εξατμίστηκε ο εξτρεμισμός στην οικονομία και η κυβέρνηση στην οικονομία γλύφει εκεί που έφτυνε χωρίς αποτέλεσμα. «Γιατί το αφήγημα της καθαρής εξόδου δεν προκύπτει γιατί προσκρούει στις αγορές». Όπως είπε ο ίδιος είχε προειδοποιήσει να πάρει η κυβέρνηση την προληπτική γραμμή.

Στην εξωτερική πολιτική υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πήγε να παίξει με το ονοματολογικό για να φέρει σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν το πετύχατε και ξαφνικά άνοιξαν όλα τα μέτωπα. «Τα Ίμια 2 είναι πολύ χειρότερα από τα Ιμια 1», γιατί γνωρίζαμε τα πάντα. Πρώτη φορά στα 15 χρόνια Ερντογάν έχουμε θερμό επεισόδιο, δήλωσε.

Αναφορικά με την Κύπρο αναρωτήθηκε πια είναι πολιτική και τι γίνεται με την ΑΟΖ. «Δημιουργούνται πραγματικές καταστάσεις», τόνισε.

Ο βουλευτής εκτίμησε ότι η κυβέρνηση αναζητά την εύκολη διαφυγή αλλά αυτό είναι επικίνδυνο. «Στη δικαιοσύνη έχει δημιουργηθεί ζοφερή κατάσταση», τόνισε και επιτέθηκε κατά της στάσης της Κατερίνας Θάνου.

 Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «σκευωρία, που όμοιά της δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα που ερευνά την υπόθεση Novartis» ενώ σχολίασε ότι ο πολιτικός στόχος είναι προφανής: διεμβολισμός της ΝΔ και στόχευση των προσώπων στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που δεν συναινούν στο φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο βουλευτής σημείωσε ότι «σε ένα υπαρκτό ιατροφαρμακευτικό σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων, εναποτίθεται μία πολιτική σκευωρία. […] Έχετε προαναγγείλει την υπόθεση Novartis εδώ και 14 μήνες. Έχετε κάνει σωρεία δηλώσεων που συνιστούν, το λέω πολύ ευγενικά, αντιποίηση εισαγγελικής εξουσίας».


σχετικα αρθρα