<img src="https://certify.alexametrics.com/atrk.gif?account=bmSkk1acFHS1cvhttps://certify.alexametrics.com/atrk.gif?account=bmSkk1acFHS1cv" style="display:none" height="1" width="1" alt="" />

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς για Novartis: «Δεν ήρθα να απολογηθώ αλλά να καταγγείλω» - «H μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 21 Φεβρουαρίου 2018, 21:44 / Ανανεώθηκε 22 Φεβρουαρίου 2018, 08:47
Facebook Twitter Whatsapp

Σε μια οργισμένη ομιλία ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους και προειδοποίησε πως η παρούσα κυβέρνηση θα λογοδοτήσει στο μέλλον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Σας καταγγέλλω για αυτά που κάνατε στη χώρα. Είστε μια σύγχρονη ύβρις για τη δημοκρατία μας! Όσο μένετε πληγώνετε την Ελλάδα και όταν φύγετε θα λογοδοτήσετε! Και αν δεν υπάρξει από μηχανής θεός θα λογοδοτήσετε για όλα! Οι συκοφαντίες που πετάτε στον ανεμιστήρα δε θα αγγίξουν εμένα θα επιστρέψουν στον Τσίπρα. Αρκετά σας έχουμε ανεχτεί δε θα σταματήσουμε, θα σας νικήσουμε και στο τέλος θα λογοδοτήσετε!». Με τα λόγια αυτά ο πρώην πρωθυπουργός και αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, Αντώνης Σαμαράς έκλεισε την τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής.

Σε μια οργισμένη ομιλία ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους και προειδοποίησε πως η παρούσα κυβέρνηση θα λογοδοτήσει στο μέλλον.

«Δεν ήρθα για νια ν’ απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες αλλά να καταγγείλω το γελοίο κατηγορητήριο την άτσαλη μεθόδευση τις πολιτικές σκοπιμότητες και τους αυτουργούς!», είπε αρχικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «δεν ήρθα να απολογηθώ αλλά να καταγγείλω! Δεν είναι ο θυμός που νιώθω σήμερα αλλά η βαθιά μου ανησυχία για το που οδηγείται η χώρα και η αποφασιστικότητά μου ο κατήφορος να σταματήσει. Ήρθα να καταγγείλω τους κινδύνους για τη χώρα και το πολίτευμα. Να προειδοποιήσω τη Βουλή για δύο κινδύνους: Πρώτον όταν αποδειχθεί ότι το κατηγορητήριο είναι στημένο και ότι οι καταγγελίες σε βάρος μου συκοφαντικές θα φανεί το ολέθριο προηγούμενο. Κάθε μελλοντική κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται ψευδομάρτυρες και αυτό θα είναι το τέλος της αστικής δημοκρατίας».

Σημείωσε δε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η εγκαθίδρυση ενός μονοκομματικού, αδίστακτου κράτους προκειμένου εκτός της «προσωρινής διακυβέρνησης, να πάρουν και την εξουσία για πάντα!».

«Έκαναν ήδη ένα πρώτο μεγάλο λάθος γιατί με τη σκευωρία εναντίον μου κατηγορούν εμάς που κόψαμε τη πηγή του σκανδάλου, τη φαρμακευτική δαπάνη- τα είπε άριστα ο Α. Γεωργιάδης- μας κατηγορούν αυτοί που καταψήφιζαν τα μέτρα για τη μείωση του φαρμάκου! Στις 3/3/2013 που εμείς επιβάλαμε μέτρα περιορισμού του φαρμάκου η Αυγή κυκλοφόρησε με τίτλο «το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και δεν έχει περιορισμούς». Το έκαναν αυτό γιατί ο Τσίπρας είχε συνάντηση με φαρμακοποιούς!», είπε και πρόσθεσε: «το Νοέμβριο του 13’ έγινε εκδήλωση που ο Φρουζής αποκάλεσε ανάλγητη τη πολιτική της κυβέρνηση για το φάρμακο επειδή μείωνε τις δαπάνες για το φάρμακο! Δίπλα του κάθονταν ο σημερινός υπουργός Υγείας ο κ. Ξανθός. Εσείς από τότε συναντιόσασταν με φαρμακοβιομήχανους και τους στηρίζατε! Τα πήρατε τότε; Ήρθαν τότε τροχήλατες βαλίτσες και σε εσάς; Συναντιόσασταν και μετά ως κυβέρνηση μαζί τους, τα ξαναπήρατε;».

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι εξανάγκασε πέρυσι την εισαγγελέα διαφθοράς να παραιτηθεί και ότι έσπρωξε την έρευνα «αλλού» για να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Μάλιστα κατήγγειλε την εφημερίδα “Documento” και τον Κ. Βαξεβάνη πως μαζί με τον πρωθυπουργό «έστησαν» τη συκοφαντία. «Ανήγγειλαν τη δήθεν εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού, 11 μήνες πριν υπάρξει οποιαδήποτε μαρτυρία εναντίον μου! Που το ήξερε ο Τσίπρας και ο Βαξεβάνης είχαν το κληρονομικό χάρισμα; Είχαν μαντικές ικανότητες; Το έστησαν! Έστησαν τη συκοφαντία, το διέδωσαν και βρήκαν και ψευδομάρτυρες. Έστησαν το σενάριο το διαφήμισαν και στο τέλος μπήκαν και οι ηθοποιοί!», είπε και σημείωσε ότι η υπόθεση έχει παντού τα «δακτυλικά αποτυπώματα» των «ηθικών αυτουργών». «Ο μάρτυρας που προσπαθεί να με εμπλέξει καταθέτει τέσσερις φορές πριν αναφερθεί σε εμένα. Και ξαφνικά θυμήθηκε τον Σαμαρά! Αλτσχάιμερ έχει; Ποιος είναι ο υποβολέας!» αναρωτήθηκε.

Για τον πρώην ισχυρό άνδρα της Novartis, Κ. Φρουζή είπε πως δεν τον έχει συναντήσει ποτέ ιδιωτικά παρά μόνο δύο φορές σε θεσμικό επίπεδο παρουσία άλλων 12 εκπροσώπων φαρμακευτικών και 3 υπουργών της κυβέρνησής του. Στη μία μάλιστα όπως είπε, ήταν και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ.

«Εμένα οι λογαριασμοί μου θα ανοίξουν, θα το ζητήσω εγώ, αλλά μετά θα ανοίξουν και οι δικοί τους! Δε κρύβομαι πίσω από παραγραφές», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε και στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, λέγοντας πως ήταν αυτός μαζί με τη κ. Τουλουπάκη που προσπάθησαν να εμπλέξουν το όνομά του στο FBI.

Τέλος, προανήγγειλε εξεταστικές και προκαταρτικές επιτροπές, ακόμα και ειδικά δικαστήρια όπως είπε για τη προστασία του πολιτεύματος.