current views are: 13

21 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση21:28

Κουτσούμπας: Να συμπεριληφθεί και ο κ. Κουρουμπλής στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis

«Υπάρχει η βάση για ένα ατέλειωτο δούναι και λαβείν μεταξύ εταιριών και κυβερνήσεων» σημείωσε o κ. Κουτσούμπας

Δημοσίευση 21:28’

«Υπάρχει η βάση για ένα ατέλειωτο δούναι και λαβείν μεταξύ εταιριών και κυβερνήσεων» σημείωσε o κ. Κουτσούμπας

Να συμπεριληφθεί και το όνομα του πρώην υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτοσούμπας κατά την αποψινή του ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλή στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος «υπάρχει κοινός παρονομαστής και είναι να παρουσιαστούν τα σκάνδαλα και η διαφθορά ως η βασική αιτία της κρίσης, των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων»

Ο κ. Κουτσούπας  είπε ότι η υπόθεση Novartis ανακινήθηκε από τους αμερικάνους και αυτό είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς ότι είναι ένα ακόμη επεισόδιο του ανταγωνισμού ανάμεσα στις ΗΠΑ και σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πηγή του προβλήματος είναι ότι το φάρμακο είναι ένα πολύ προσοδοφόρο εμπόρευμα και ο ανταγωνισμός οξύνεται στην Ελλάδα και διεθνώς.

«Υπάρχει η βάση για ένα ατέλειωτο δούναι και λαβείν μεταξύ εταιριών και κυβερνήσεων» σημείωσε.

Ακόμη ανέφερε ότι η όποια μείωση στην φαρμακευτική δαπάνη γίνεται στο όνομα της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, ενώ η επίπτωσή της στις λιανικές τιμές της αγοράς είναι πολύ μικρή, συμπλήρωσε.

«Δεν βρίσκουμε τον λόγο να μη συμπεριληφθεί στη διερεύνηση της υπόθεσης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αφού εφέρετο να είχε συναντήσεις με στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας».

 

 


σχετικα αρθρα